Se billederne: Affaldshelte vinder stor pris

100.000 kroner til Halsnæs Affaldshelte, der snuppede 40% af stemmerne i Fantastiske Fællesskaber

PRIS Under påskud af et møde om en affaldskano blev affaldshelten Annemette R. Eriksen tirsdag lokket inden for i Halsnæs Avis-huset til en snak om dette sejlende initiativ i anledning af kanalens 300 års jubilæum.

Men i virkeligheden var der en helt anden sag på dagsordenen, for et tv-hold fra TV2 Lorry sad på lur - klar til at fortælle, at affaldsheltene har vundet prisen Fantastiske Fællesskaber på 100.000 kroner - lige midt i mødet, der pludselig tog en ny drejning: Affaldshelten Annemette blev totalt overrasket og modtog budskabet om sejren foran snurrende kamera.

SE INDSLAGET HER

"Nejjjjj, har vi vundet? Det er så stort!" udbrød dagens helt, og efter at have sundet sig lidt tilføjede Annemette R. Eriksen : "Det er ikke bare en sejr for affaldsheltene, men for hele Halsnæs."

Affaldsheltene med Annemette i front har efterhånden et par år på bagen med utrættelig indsamlingsindsats, og det har givet genlyd flere steder - ikke mindst i afstemningen om de fem finalister i Fantastiske Fællesskaber her i regionen, hvor Halsnæs Affaldsheltene snuppede godt 40% af stemmerne.

Sejren markeres med prisoverrækkelse i byrådssalen på rådhuset fredag aften. /an