Julemarked slog besøgsrekord

Det bliver aldrig kedeligt at tage på julemarked. I hvert fald ikke i Vemmelev, hvor HUSET søndag for 28. gang i træk inviterede indenfor til boder med alt fra juledekorationer til nisser på træstubbe.

I løbet af dagen mødte mellem 400 og 500 børn, voksne og ældre op, vurderer formanden for bestyrelsen Lillian Mazur Nielsen. Og det var ny besøgsrekord:

- Nu har vi haft det i 28 sæsoner, og hvert år siger vi til hinanden: »Ej, det kan ikke blive ved med at gå.« Men vi har aldrig haft så mange mennesker som i år, fortæller hun og peger på, at både gløgg og æbleskiver var udsolgt allerede klokken 13.

- Vi lukkede op klokken 10, og der stod simpelthen en kø helt ud til vejen. Og da klokken var halv elleve, der var salen så propfyldt, at folk måtte stå ude i gangene, fordi de ikke kunne komme ind. De måtte nærmest kravle rundt om hinanden, forklarer Lillian Mazur Nielsen.

Besøgende gør en forskel

Ifølge formanden for bestyrelsen har HUSET så stor succes med deres årlige julemarked på grund af blandt andet deres berømte, hjemmelavede æbleskiver og boder af høj kvalitet.

Ved de i alt 16 boder, der var stillet op i forbindelse med julemarkedet, var flere ting som for eksempel dekorationer og hjemmestrik nemlig hjemmelavet - men ikke så hjemmelavet, at det kan ses.

Og netop julemarkedets stadig store succes med mange besøgende, gør en stor forskel for HUSET, siger Lillian Mazur Nielsen.

- Omsætningen fra for eksempel salget af æbleskiverne går jo til os. Og hele det beløb går til fornyelse af HUSET. Vi er alle frivillige. Så når mange møder op som i dag, får vi en indtjening, der gør det muligt for os at eksistere, slår formanden fast.

I HUSET i Vemmelev er der således arrangementer hele året som foruden julemarkedet også tæller blandt andet kultur-, café- og harmonika-aftener.