Juleanden blev kold og tør - Byråd talte sig til skidt mad

Andestegen til middagen efter byrådets sidste møde før jul nåede at blive både kold og tør, fordi medlemmerne snakkede så meget og længe. Derfor varede det over tre timer, inden de kunne sætte sig til bords.

Borgmester Tomas Breddam havde ellers prøvet at lokke dem til at fatte sig mere klart og kort ved at stille den traditionsrige menu i udsigt. På flere strækninger fik han også afviklet sagerne hurtigere end tidligere, men alligevel hjalp det ikke til sidst.

Talelysten er ganske enkelt for stor, også når der overhovedet ikke står noget vigtigt på spil.

Selv om borgmesteren flere gange fremhævede, at forslaget kom til byrådet fra et udvalg i enighed mellem alle partier, skulle både den ene og den anden lige have sagt dit eller dat.

I et demokrati har alle de folkevalgte naturligvis ret til at sige deres mening.

Men mange af dem skulle nu alligevel overveje, om de altid bidrager til en afklaring - eller bare spilder deres egen og andres tid med helt overflødige bemærkninger, når der allerede er total enighed på forhånd.

På den måde kan man jo også tale et demokrati ihjel, hvilket allerede fremgår af det forsvindende antal, der orker at følge med i de direkte tv-transmissioner fra møderne.

Et foreløbigt resultat var i hvert fald, at de denne gang fik ødelagt deres egen julemiddag, og det var vel egentlig nok så fortjent.

tk