Flere forældre passer egne børn med tilskud

I Køge Kommune er antallet af forældre, som selv vælger at passe deres børn hjemme i de første år, stigende, og udviklingen er generelt en landsdækkende trend, vurderer Småbørnsfamilieforeningen SAMFO.

- Den helt store årsag er selvfølgelig, at der i tidsånden ligger et ønske om at gå alternative veje og skabe et mere nærværende familieliv, hvor man i højere grad oplever barnets barndom, forklarer SAMFO's formand Line Sofie Andersen og uddyber:

- Derudover handler det også om kvaliteten af daginstitutionerne. Det er nok ikke gået nogens næse forbi, hvordan det er at være barn i en institution, som man har set i forskellige tv-udsendelser.

Cirka halvdelen af landets kommuner giver mulighed for økonomisk tilskud til hjemmepasning, og i Køge er antallet af børn, hvis forældre får tilskud, næsten fordoblet på blot fire år. Konkret fra 59 i 2014 til 112 børn sidste år.

Maria og Jacob Eliasen er nogle af dem, som har valgt at passe deres barn hjemme i de tidlige år. De mener, at hjemmepasningen giver deres datter Astrid en roligere begyndelse på livet.

Læs hele forældreparrets historie i mandagens udgave af DAGBLADET Køge og på sn.dk/koege senere i dag.