Jernmænd- og kvinder på Geels Bakke

Mere end 3000 triatleter kæmpede sig i løbet af søndagen igennem KMD Ironman Copenhagen. Publikum var mødt talstærkt op langs ruten for at huje og hjælpe jernmændene - og kvinderne gennem de 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb.

Ironman At Geels Bakke er hård ved benene, ved de fleste cyklister, men den så også ud til at trække tænder ud på selv de mest veltrimmede atleter, når de på forhånd har svømmet 3,8 kilometer, cyklet godt 150 kilometer af 180 og desuden har et maratonløb at se frem til.

Et internationalt felt af mere end 3000 jernmænd- og kvinder stred sig i søndags igennem de mange strabadser i København og i Nordsjælland, som KMD Ironman Copenhagen bød på, og undervejs skulle ikoniske Geels Bakke altså passeres hele to gange på cykel.

Det regnvejr som truede med at gøre dagen endnu hårdere for triatleterne, var forsinket, og publikum var da også mødt talstærkt op. Mange bakkede således op i forplejningsområdet på toppen af stigningen, og de hårdt kæmpende triatleter blev på den måde hjulpet et lille stykke af den meget lange vej.

En af dem, som kom hurtigst over bakken, og i det hele taget rundt på ruten, var indehaver af Davinci Cykler på Kongevejen i Holte, Lennie Kristensen. Den tidligere europamester i mountain bike er tydeligvis stadig i god form, for han blev nummer to i sin aldersklasse med en imponerende tid på ni timer og otte minutter.

"Det var en lang, men også fantastisk, dag, hvor man nærmest blev båret frem af publikum. Det var specielt fedt at køre forbi vores egen butik og over Geels Bakke," siger Lennie Kristensen dagen derpå.

Den tidligere topprofessionelle landevejs- og mountainbike-rytter havde gode ben i går, men sejren glippede alligevel:

"Svømningen, som er min svageste disciplin, gik bedre end forventet, og sejren var inden for rækkevidde, men desværre fik jeg problemer med udstyret, og jeg punkterede blandt andet. I den situation er det selvfølgelig godt at være cykelhandler, så man kan skifte i en slange i en fart, men det var desværre ikke nok. Men jeg alligevel rigtig godt tilfreds," fortæller den lokale jernmand og cykelhandler, hvis præstation udløser en adgangsbillet til VM i Hawaii til oktober.

Se også video her.