Vandretur i regn og rusk endte hurtigt i tipi

Det var ikke ligefrem det bedste vejr, da Vandreture på det skønne Stevns og Rødvig Ferieby havde inviteret til en hyggelig travetur i området ved feriebyen søndag.

- Men det gik alligevel, som arrangør Søren Svensson udtrykker det.

30 stevnsboer havde fundet vej til ti, tipi-området, hvor der kort før starten kom en ordentlig gang hagl, så skovbunden var helt hvid.

Da starten skulle gå brød solen frem, men der gik kun kort tid efter at deltagerne havde forladt feriebyens område før kraftig stormende vind, regn og endnu en haglbyge slog ind over vandrerne.

- Efter et par kilometers gang var det for farligt at gå i området, da grene og kogler faldt fra træerne, og det var svært at gå på de fedtede og mudrede veje. Derfor blev vi enige om at vende snuden mod udgangspunktet og tilbage til den varme tipi, forklarer Søren Svensson.

Værtsparret Mette og Klaus Høgenhaug har opvarmet tipien med bål, og den varme æblegløgg og æbleskiverne blev hurtigt tilberedt og klar til alle.

- På den måde blev det en dejlig eftermiddag, hvor alle julehyggede sig og det våde tøj kom af. Alle gav udtryk for et godt initiativ, trods vejret, lyder det i en pressemeddelelse fra Søren Svensson.