Frederikssund IK vinder igen

To mål af Christian Helev cementerede 3-1-sejr

Lørdag eftermiddag tog FIK hjemme på Kalvøen imod KFUM i sæsonens tredje kamp i DS.

De to første kampe havde efterladt forskellige, men alligevel lovende indtryk - især seneste opgør på udebane i Ishøj, som FIK overbevisende og fuldt fortjent slog med de sikre cifre 3-0.

Gæsterne fra KFUM havde også indledt sæsonen med både godt og skidt - og starten på lørdagens kamp var da også lidt frem og tilbage. En rodet affære, hvor gæsterne havde første reelle forsøg, da et hjørnespark blev headet lige forbi stolpen omkring det 15. minut.

Kort før den halve time kom kampens første scoring: det var hjemmeholdets nye mand, Jonas G. Hansen, som ekspederede Lukas Christoffersens oplæg i mål.

Et mål var lige hvad kampen manglede for at komme rigtig i gang, men desværre sluttede den kort efter for Nicklas Lohals, der småskadet måtte lade sig udskifte med Mathias Sand.

Målet blev desuden startskuddet til en bedre FIK-periode, hvor de fik mere ro på bolden og var mere styrende end i kampens indledning.

Anden halvleg var kun lige begyndt, da KFUM spillede sig igennem på venstrekanten, og inde foran blev den efterfølgende lagt til rette for Asbjørn Wulff, der med et flot skud fik passeret en ellers aldeles velspillende Joaquin 'Krudte' Martinez i FIK-målet. Så var det 1-1 og lidt forfra for hjemmeholdet.

Men spillet i 2. halvleg var generelt bedre orkestreret, og hang langt bedr sammen for hjemmeholdet, der flere gange appellerede for straffespark uden held.

Dommeren kunne da heller ikke fortsætte med at afværge appellerne, og helt rimeligt fik Frederik Sommer tilkendt et straffe efter en times tid.

Sidste sæsons topscorer Christian Helev fik ansvaret, og gjorde det sikkert til 2-1 for hjemmeholdet.

Samme kombination afgjorde endeligt kampen cirka ti minutter senere, da Frederik Sommer spillede Helev alene med gæsternes målmand, og selvom modstanderne halsede efter, så kunne en solid afslutning i det fjerne målhjørne ikke forhindres af hverken KFUMs forsvar eller målmand.

3-1 til FIK og gæsternes resignerede gradvist, alt imens FIK brugte tiden og bolden fornuftigt - og det gav ikke flere mål.

Tilskuerne kunne således nyde ikke alene, at vejret i løbet af kampen blev bedre og bedre, men også at hjemmeholdets indsats virkede mere og mere sikker.

FIK har derved givet sig selv en imponerende start på Danmarksserien med seks point i de første tre kampe. I en række med ti hold, hvoraf de fire rykker ned - der er det af afgørende betydning med en positiv og opløftende start.

I næste kamp venter AB Tårnby, der har placeret sig på rækkens førsteplads med syv point.

Kampen spilles fredag aften, d. 23. august k. 19.00 på Tårnby Stadion.

Næste hjemmekamp for FIK er lørdag d. 31. august kl. 13.00, hvor Union gæster Kalvøen.