På tæt hold på Kronborg

To dygtige kunstnere udstiller i Løjtnantsbygningen på Kronborg i den kommende weekend.

Kunstnerne Malene Bjelke og Dorte Holbek udstiller igen i år på værkstedet i Løjtnantsbygningen på Kronborg og tager denne gang livtag med kroppen, passionen og længslen igennem bronze, stentøj og papirklip.

Udstillingen PÅ TÆT HOLD 2.0 kan opleves både lørdag og søndag mellem klokken 13 og 17 på Kronborg 17 a.

Dorte Holbek, der er billedkunstner med passion for keramik, har ladet sin dunkle pensel vandre ekspressivt henover vaser, fade, potter og amforaer i både ler- og stentøj. Her vrimler med liv - tegnet, ridset, modelleret og malet. De store vaser er således hele universer for sig selv, så man skal man rundt om et par gange, før man får det hele med. På de brændte og glaserede flader svæver kroppe i intens forening, fugle og satyrer med vinfarvede tænder. Her er flyvende huse, brændende sagndyr med horn og absurd sjove bowlerhatpræster med telefoner og vaskepulverboxe i noget der minder om præ-colombiansk keramik på syre.

Malene Bjelke er billedhugger og hendes figurer er bemærkelsesværdigt stille - nærmest larmende stille. En ældre kvinde, der tager en pause på en bænk, en dreng, der stirrer hen for sig siddende på en trappesten og en ung pige, der ligger nydelsesfuldt henslængt fuld af hemmeligheder. Stille eksistenser, - men fulde af liv, visdom og ømhed. I et glimt breder øjeblikket sig ud i uendeligheden og figurens nærvær siver langsomt ind i dig som betragter.

De to kunstneres meget forskellige udtryk og billedverden - den vilde keramik og den stille bronze - komplementerer hinanden på smukkeste vis.

Til fernisering lørdag bydes på varm hyldeblomstgrog og knas fra kl. 13 og kl. 15 spiller Sylvester Roepstorff fra Lovecoffinog giver gæsterne poetiske og stærke "Ord på snor" i det dejlige atelier på Kronborg.