Bedragere snydt af virksomhedsejers kone

En årvågen medarbejder fra firmaet Sluk Tørsten, der sælger drikkevarer, forhindrede et bedrageri for 44.526 kroner tirsdag eftermiddag.

Virksomheden havde modtaget en mail fra en person, der sagde han var ansat i Københavns Kommune. Han påstod, at han var sat til at bestille en hurtig levering drikkevarer, fordi en anden leverandør havde brændt dem af.

Kort efter mailen ringede en person, der oplyste samme navn som på mailen og ville aftale nærmere om afhentning af bestillingen. Firmaejerens kone blev mistænksom, da hun så, at der i mailen var anført en mailadresse, hvor der stod .com til sidst.

Firmaet kontaktede derfor den navngivne medarbejder i Københavns Kommune for at få bekræftet bestillingen. Københavns Kommune kendte intet til bestillingen og forklarede, at de havde en indkøbsaftale, så de aldrig ville bestille varer på den måde.

De falske medarbejdere fra Københavns Kommune havde aftalt, at varerne skulle hentes i Roskilde senere på dagen. Politiet holdt derfor klar i nærheden, da to mænd i en varebil mødte op. De to mænd, begge 24-år og fra Taastrup, blev anholdt, da de henvendte sig hos firmaejeren for at få udleveret varerene.

De blev begge taget med til stationen, hvor de blev sigtet for bedrageri. De nægtede begge, men forklarede, at de var blevet bestilt til at hente varerne. De blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet. Politiet efterforsker sagen for at få belyst, hvem der bestilte varerne.