Kø ved døbefonten til drop-in-dåb

13 mennesker blev onsdag aften indlemmet i Folkekirkens fællesskab, da Helsinge Kirke slog dørene op til drop-in-dåb. Det betyder, at alle, der havde lyst til at blive døbt i den kristne tro, kunne komme forbi uanmeldt. Det var første gang, Helsinge Kirke forsøgte sig med konceptet, som viste sig at være en bragende succes, hvis man spørger præst Gabrielle Togsverd-Nilausen, der sammen med de to øvrige præster Helena Hauge og Finn Edvardsen stod får at døbe dem, der ønskede det.

- Det gik forrygende. Vi vidste jo ikke, om der overhovedet ville komme nogen, og så kom der 13. Både babyer, kommende konfirmander og voksne. Folk i alle aldre. Det er dejligt, siger Gabrielle Togsverd-Nilausen.

- Jeg døbte blandt andet en voksen, som altid havde ønsket det, men som syntes, det var mærkeligt at gøre det en søndag sammen med babyerne, siger hun.

Allerede fra dørene åbnede klokken 18 var kirken fuldstændig fyldt, fortæller hun.

- Det havde vi ikke regnet med. Det var en dejlig aften. Folk var glade og heldigvis også lidt tålmodige, for det tager altså lidt tid med papirarbejde og det hele. Men det gik over al forventning, siger hun.

Tidligere på måneden holdt præsterne åben kirke, hvor der kom 107 mennesker. Og folk er i det hele taget gode til at gå i kirke i Helsinge, siger Gabrielle Togsverd-Nilausen, der er barselsvikar for Tora Henriksen.

- Så det er fornøjeligt at være præst her, siger hun.