Fodbold-talenterne reddet - Sponsorer fik samlet penge nok til at fortsætte i RB06

En gruppe fodboldglade initiativtagere kunne torsdag aften stolt meddele, at de nu fra en række sponsorer har fået tilsagn om nok penge, så talentarbejdet på eliteniveau kan fortsætte i RB06 gennem de næste to år.

Herefter mangler kun er par detaljer, der skal falde på plads. FC Roskilde, som ikke længere selv havde penge til at fortsætte talentarbejdet, skal overdrage opgaven til Roskilde Boldklub af 1906, og dette arrangement skal også godkendes af DBU.

Da FCR for et par uger siden meddelte, at den professionelle klub ikke længere havde penge nok til at fortsætte talentarbejdet på top-niveau og i en rundsendt mail opsagde alle trænere og ledere i ungdomsafdelingen, så det ellers sort ud.

110 unge fodboldspillere i alderen fra 13 til 18 år anede ikke, hvad de nu skulle gøre. I fremtiden ville de bedste unge talenter i Roskilde ville blive tvunget til at rejse til andre byer for at dyrke deres sport på højeste niveau.

Flot resultat

En af initiativtagerne til at få startet denne sponsor-aktion var Tom Rasmussen, der ejer Roskilde Teltudlejning.

- Jeg er stolt og glad over, at der findes så mange folk i Roskilde, som kan se betydningen af et lokalt arbejde med de unge fodbold-talenter, siger han til Roskilde Avis.

I alt har op mod 50 firmaer og privatpersoner været med til at skillinge sammen, så talentfodbolden nu kan rulle videre.

- Vi kan fortsætte fuldstændig som før med de samme trænere og ledere, da vi har sikret det økonomiske grundlag for to år.

- Den eneste forskel bliver, at talenterne nu skal spille i de hvide RB06-trøjer fremfor de blå fra FCR, fortæller han.

tk

Initiativtagerne

Bag initiativet med at få både privatpersoner og firmaer til at stå som sponsorer, så der nu er penge til på eliteplan at videreføre talentfodbold for unge fodboldspillere i Roskilde Boldklub af 1906 stod en arbejdsgruppe, bestående af følgende:

Lars Orthmann, Søren Sørensen, Flemming Schou Nielsen, Hooman Tabrizi-Birkebæk, Per Clausen, Tom Rasmussen, Ferass Hamade, Michael Phillip Hansen, Christian Juel Glem, Morten Lauritsen og Per H. Jensen.