Ny fødeklinik med hjemlige rammer

Hospitalet i Hillerød har fået en ny fødeklinik, som skal give de fødende oplevelsen af være i en dagligstue

Hvert år kommer cirka 4.000 babyer til verden på hospitalet i Hillerød - og nu kan nogle af dem blive født på en ny fødeklinik med mere hjemlige og afslappede rammer.

Den nye fødeklinik med to stuer blev indviet mandag 13. august af blandt andre Bente Ourø Rørth, direktør på Nordsjællands Hospital, og hun er glad for det nye tilbud til de fødende kvinder:

"Med de nye fødestuer, der minder mere om en dagligstue end et højspecialiseret hospital, kan vi give den fødende og de nye familier den bedst mulige start på familielivet," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Kvinder med en ukompliceret graviditet - altså sunde og raske kvinder - kan føde i den nye fødeklinik, som skal medvirke til bedre fødselsforløb og færre indgreb i selve fødslen. Fødeklinikken i Hillerød er den sidste af fire planlagte fødeklinikker, som indvies i Region Hovedstaden. Fødeklinikkerne er et tilbud til kvinder, som ønsker en mere hjemlig fødsel, men stadig i trygge rammer på hospitalet.

Stuerne er malet i rolige farver, belysningen er dæmpet, og hver stue har eget fødekar og fødesofa, som giver den fødende større fleksibilitet under fødslen.

Hospitalet i Hillerød har allerede i dag - ud over helt almindelige fødestuer - også to sansefødestuer, hvor der forskes i, hvordan lyd, lys og billede kan medvirke til en bedre fødselsoplevelse og mere sikker fødsel. Disse erfaringer bliver brugt i den nye fødeklinik.

"Vi ved fra vores sansefødestuer, at miljøet med indretning, lys og lyd har en betydning for fødselsoplevelsen. Det er med til at reducere stress og øge trygheden og understøtter dermed den naturlige fødsel i forhold til frigørelse af kvindens fødselshormoner. Med vores nye in-house fødeklinik kan vi nu tilbyde endnu flere kvinder at føde i hjemlige og afslappende rammer," udtaler vicechefjordemor Gitte Pia Ulriksen fra Gynækologisk Obstetrisk Afdeling.

Også formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt var med til indvielsen:

"Når familien skal forøges, vil mange gerne undgå, at fødslen kommer til at finde sted i omgivelser, der minder mere om et sygdomsforløb i en hospitalsseng. Samtidig er det dog en stor tryghed at være tæt på hospitalets dygtige medarbejdere, hvis noget mod forventning skulle gå galt. Derfor har vi besluttet at tilbyde kommende forældre hyggelige og stadig trygge rammer omkring fødslen på Nordsjællands Hospital - rammer, som vi også ved typisk giver fødsler med færre komplikationer," udtaler han.

Fødeklinikker