Kampvalg om post som borgmesterkandidat

Der er fortsat uro og splittelse i Socialdemokratiet i Ishøj. Nu bliver der kampvalg om, hvem der skal være borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november 2021.

Det har et stykke tid stået klart, at Ishøjs nuværende borgmester, Ole Bjørstorp stiller op til valget som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Ishøj. Tirsdag eftermiddag fik han en modkandidat i skikkelse af 47-årige Merete Amdisen.

Hun har meddelt partiets bestyrelse, at hun går efter at blive borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Ishøj, når der om et par år skal være kommunalvalg.

Blev væltet

Merete Amdisen blev for kort tid siden væltet som gruppeformand for den socialdemokratiske flertalsgruppe i Ishøj Byråd. Det skete med et meget snævert flertal, og Ole Bjørstorp medvirkede til udskiftningen af gruppeformanden.

- De seneste magtkampe i den socialdemokratiske gruppe har bekræftet mig i dét, som jeg har været klar over længe, nemlig at der er brug for en ny, stærk person til at stå i spidsen for Socialdemokratiet i Ishøj, siger Merete Amdisen.

- Jeg er bekymret for, at man er i gang med at knække partiet midt over. Det vil jeg prøve at undgå, ved at sætte fokus på resultater i stedet for personfnidder, tilføjer Merete Amdisen.

Merete Amdisen

Opfordret til at stille op

Hun fortæller, at mange har opfordret hende til at stille op, og at hun gør det efter moden overvejelse.

- Jeg mener, at der er brug for både fornyelse og erfaring, og at jeg kan levere det i én pakke. Der er, efter min mening, brug for at man ikke sætter egne ambitioner over partiets og Ishøjs interessser, siger Merete Amdisen.

Hun ser sig selv som en stærk leder, der har både hjerte og forstand med i beslutningerne, er god til at lytte til borgere og samarbejdspartnere, og som er nærværende i dialogen.

I et offentligt opslag om sin beslutning om at stille op som borgmesterkandidat, skriver hun blandt andet:

"Socialdemokratiets og Ishøjs bedste er det vigtigste i mit politiske arbejde. Jeg er rundet af den socialdemokratiske bevægelse, hvor fællesskab, ansvarlighed og anstændighed er de bærende værdier. Det er de værdier, jeg har båret med mig i arbejdet for at styrke Ishøj i de 14 år, jeg har siddet i Ishøj Byråd. Det er igennem fællesskab, ansvarlighed og anstændighed at vi kan sikre en stærk og tryg kommune. Det skal ske i samarbejde med Socialdemokratiets medlemmer og alle borgere i Ishøj. For at skabe tryghed og fællesskaber for alle i vores by, skal vi som politikere evne at lytte, være i dialog med borgerne og ikke mindst bevare jordforbindelsen."

Det er i sidste ende medlemmerne af Socialdemokratiet i Ishøj, der skal tage beslutning om, hvem der skal være partiets spidskandidat til kommunalvalget i 2021. Det er partibestyrelsen, der i praksis skal komme med bud på tidsplan og forløb.

  • 47 år, vokset op i Taastrup.
  • Har været i den socialdemokratiske bevægelse siden hun var helt ung.
  • Har haft en lang række tillidshverv, både lokalt, i regionen og på landsplan. Hun er blandt andet udpeget af Socialdemokratiets hovedbestyrelse som formand for partiets interne social -og sundhedsudvalg, og hun var 2016-17 medlem af skrivegruppen til udarbejdelse af valgprogram for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden.
  • Merete Amdisen blev uddannet lærer i 1997, og arbejder i dag med specialundervisning for børn med autisme og ADHD.
  • Merete Amdisen flyttede til Ishøj i 2004.
  • Hun blev første gang valgt til Ishøj Byråd i 2005.
  • Hun er i dag blandt andet formand for social -og sundhedsudvalget og medlem af økonomiudvalget.