Vendsyssel-anfører efter fejldom: Dommerne skal have hjælp

Pokalkvartfinalen mellem Vendsyssel og Brøndby blev skæmmet af en stor fejldom fra dommerne.

Vendsyssels anfører, Alexander Juel Andersen, mener, at Superliga-dommere skal have mere hjælp.

Det siger han til TV3+ efter pokalnederlaget til Brøndby, hvor Vendsyssel fejlagtigt fik underkendt et mål for offside.

- Jeg synes, at vi har fin ære af kampen - og vi får også lavet et mål, som på meget ærgerlig vis bliver annulleret. Dommerne ved godt, at den er forkert, men de kan ikke gøre noget ved den nu. De skal have noget mere hjælp, tror jeg, siger Alexander Juel Andersen.

Fejldommen kom efter 73 minutter, da hjemmeholdets Emmanuel Ogude modtog bolden i feltet og hamrede den i mål.

Linjedommeren vinkede for offside, og til Vendsyssels store frustration viste de efterfølgende tv-billeder tydeligt, at Ogude var på den rigtige side af offsidelinjen, da han modtog bolden i feltet.

- Det er klart, at vi er frustrerede, men når de godt selv ved det, så har de brug for noget hjælp. Allerede inde i kampen får vi at vide fra dommerne, at de godt ved, at der var mål.

- Men der er ikke noget at gøre, og det er super ærgerligt - også for dommerne, fordi jeg synes egentlig, at de dømte en god kamp, siger Alexander Juel Andersen efter kampen til TV3+.

Vendsyssels sportsdirektør, Ole Nielsen, mente efter kampen, at klubben får flere kendelser imod sig end de større hold.

- Vi har svært ved at få nogen af de kendelser, som er kampafgørende, og som andre får. Vi har kunnet se de sidste to kampe, at vi får kendelser mod os, som de større klubber nok ikke gør, siger Ole Nielsen til TV3+.

- Det kan være, jeg lyder som en tudemarie, men det er en konstatering, at det er sådan, det er, siger han.

Også cheftræner Jens Berthel Askou mener, at Vendsyssel er offer for flere dommerfejl end andre hold.

- Mange i fodbold-Danmark interesserer sig ikke for os i Vendsyssel FF, og om vi bliver ramt af en dommerfejl. Men begynder vi at brokke os alt for meget, bliver vi bare kaldt for hyklere, siger Jens Berthel Askou til B.T.

- Jeg ved ikke, om der er lavet nogle målinger på det. Men som jeg ser det, har vi et stykke tid ikke haft speciel megen dommertække, siger Jens Berthel Askou.

Brøndby vandt pokalkvartfinalen 2-0 på mål af Kevin Mensah og Kamil Wilczek.

Foruden Brøndby er OB klar til semifinalerne i den danske pokalturnering. Om to uger skal Kolding og FC Midtjylland samt Næstved og AaB kæmpe om de sidste to pladser.

Vendsyssel skal rette fokus mod Superligaen, hvor holdet efter 23 kampe er på 12.-pladsen.