Lærere utrygge efter opsigelser

Det har skabt frustrationer blandt lærere og personale på Vig skole, at både afdelingsleder Mette Vadsager, pædagogisk leder Tina Clausen og serviceleder Michael Andersen torsdag valgte at opsige deres stillinger på Vig skole, som en reaktion på Odsherred Kommunes beslutning om at vrage Mette Vadsager til den nyoprettede stilling som skoleleder på Vig skole, og i stedet tidligere efterskoleforstander Ib Kristensen.

- Vi er meget rystede og kede af, at Mette, Tina og Michael nu skal forlade os, siger lærer på Vig skole, Hanne Pilgaard.

Hun understreger, at hun udtaler sig på egne vegne, men gerne vil give udtryk for den frustration, som opsigelserne har skabt blandt skolens lærere. Så store frustrationer, at flere lærere har givet udtryk for, at de også vil sige deres stilling op.

- Jeg siger ikke op, men vil se tiden an. Vi ved ikke om den nye skoleleder vil understøtte Mette og Tinas visioner, og hvad der skal ske efter sommerferien. Jeg har ingen præferencer for at udtale mig om manden. Han har ikke det bedste ry, fordi han har været ansat mange steder. Det giver også utryghed, siger Hanne Pilgaard.

Også fra politisk side er der ærgrelser over opsigelserne.

- Der har været en ualmindelig dygtig ledelse på Vig skole. Det kan en ny ledelse muligvis også være, men det kræver, at alle står bag, som de gjorde med Mette, skriver Paw Pedersen i SMS til Nordvestnyt.

Venstres gruppeformand i byrådet, Mathias Hansen (V) synes at skoleledersagen fra Vig er ved at udvikle sig til, hvad han kalder en farce.

- Det er en ærgerlig situation, at nogen har følt sig presset til at tage så drastiske skridt. Der lå en klar politisk beslutning om lokal inddragelse ude på skolerne, og det er ikke blevet efterlevet, siger Mathias Hansen.