17 mænd anholdt med knive og slagvåben

Mændene blev standset i tre biler udenfor Frederikssund

17 mænd i alderen 19-33 år er fredag aften klokken 18.45 blevet anholdt ved Haldor Topsøe Park i Frederikssund. Mændene var kørende i tre biler, som blev standset af politiet og en ransagning af køretøjerne viste, at mændene var i besiddelse af flere knive og slagvåben.

De 17 mænd skønnes at være tilknyttet en kriminel gruppering, men Nordsjællands Politi ønsker ikke at oplyse, hvilken.

Nordsjællands Politiet er i færd med afhøring af de anholdte, ligesom der foregår yderligere efterforskning i sagen. Det kan på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræftes, hvorvidt der er tale om en banderelateret hændelse.

Der er på nuværende tidspunkt ikke truffet beslutning om, hvorvidt der vil ske fremstilling af nogen af de anholdte.

På grund af sagens karakter ønsker Nordsjællands Politi ikke på nuværende tidspunkt at oplyse yderligere til sagen.

Opdatering: kl. 22:00

Pressekontakten hos Nordsjællands Politi kunne tilføje, at de 17 mænd kommer fra forskellige steder på Sjælland og skal nu afhøres, mens der efterforskes yderligere i sagen. Om og hvor mange af de 17 mænd, der er blevet anholdt, skal fremstilles i grundlovsforhør, afgøres først lørdag formiddag.

Ifølge pressekontakten er der ingen relationer mellem anholdelse af de 17 mænd og det skuddrab som fandt sted tidligere på måneden i Rungsted.

Opdatering kl. 18.48

Nordsjællands politi har udsendt en opdatering af sagen.

Resultatet af grundlovsforhørene blev, at anholdelsen af de 17 mænd opretholdes i 3x24 timer, mens vi foretager en række efterforskningsskridt i sagen.