Lokalråd får penge til udendørs leg og fitness

Udover naturlegeplads, ude-fitness og container-oplevelser er der også penge til bysammenhæng og sten, skriver Dagbladet og Sjællandske.

I dag er der mest liv ved Galgebakken, når der er faldet en ordentlig omgang sne.

Men det kommer til at ændre sig. En gruppe forældre har netop via Pedersborg Lokalråd søgt kommunen om godt 155.000 kr. til etablering af en naturlegeplads i det grønne område, hvor der engang har ligget en spejderhytte.

Og alt tyder på, at pengene bliver bevilget. Byrådets økonomiudvalg har allerede sagt god for at give pengene til formålet. Beslutningen er først endegyldig, når også byrådet i denne uge siger ja, men det ventes at være en formssag.

I første omgang er der tænkt opsætning af tre lege-redskaber - alle udført i robinietræ. En redegynge, en balancebane og et legetårn med rutsjebane. Det hele forventes at kunne være klar til leg til sommer.

Håbet er, at legepladsen kan blive et samlingssted for områdets familier, og på længere sigt kan området yderligere udvikles, så der også er aktiviteter for andre aldersgrupper. F.eks. en petanquebane, udendørs fitness-redskaber, madpakkehus, shelters, amfiteater mv.

På Frederiksberg har lokalrådet længe ønsket sig udendørs fitness, og nu ser det ud til, at det bliver til noget. Frederiksberg Lokalråd er nemlig af økonomiudvalget blevet bevilget knap 22.000 kr. til opsætning fitness-redskaber på sportspladsen i nærheden af kunstgræsbanerne.

Også i Munke Bjergby bliver der nye muligheder for leg og aktiviteter på det store naturområde bag børnehuset, hvor der allerede er flere tilbud. Borgerforeningen har søgt og fået 20.000 kr. til indkøb af en stor container, hvis sider skal bruges som oplevelsesvæg - med skiftende oplevelser alt efter årstiderne.

Indenfor i containeren bliver der plads til noget af alt det grej, som Munke Bjergby Borgerforening efterhånden har samlet sammen, men som hidtil har måttet opmagasineres hjemme hos medlemmerne privat.

I Dianalund er det stadig helhedsplanen omkring borgerhus og center, der optager Dianalund Udviklingsråd.

En af de sidste brikker, der skal på plads, er et element, der danner en forbindelse/sammenhæng mellem borgerhuset og aktivitets-området »På Banen« og så indkøbscentret.

Her er der udarbejdet et projekt med særlig belægning på den del af Sømosevej. Et projekt, der forventes at koste 300.000 kr. Halvdelen af beløbet er bevilget via økonomiudvalgets pengepulje.

Endelig har SHHB søgt og fået 20.000 kr. til indkøb af nogle store sten, der skal markere indfaldsvejene til Stenlille.

Pengene kommer fra puljen til særlige udviklingsaktiviteter. I efteråret er der endnu en uddelingsrunde, og når ovennævnte penge er delt ud, vil der være knap 166.000 kr. tilbage til anden runde.