Brand i børnehuset Egebakken i Søllerød

Fredag aften udbrød der brand i børneinstitutionen Egebakken på Vangeboled 15 i Søllerød

Børnene i børnehuset Egebakken i Søllerød er mandag morgen mødt ind til en lidt anderledes dag end normalt. Dele af bygningen er nemlig afspærret, efter der fredag aften udbrød brand på stedet.

Nordsjællands Brandvæsen modtog alarmen fredag aften kl. 21.42, da stedets automatiske brandalarm blev aktiveret af den kraftige røg.

Da brandvæsenet kom frem til stedet, kunne de konstatere, at der var ild i to paller, der stod foran institutionen.

"Der var ilden allerede begyndt at sprede sig til selve bygningen og taget. Der var kraftig røgudvikling, og der var sprængt nogle ruder," fortæller Carsten Jensen, der er myndighedschef hos Nordsjællands Brandvæsen og indsatsleder.

Næsten samtidig kom politiet til stedet, og af deres rapport fremgår det, at der er blevet set to unge mænd løbe fra stedet. Der er oplyst et signalement på den ene, som beskrives som værende:

Nordsjællands Brandvæsen oplyser i deres døgnrapport, at brandvæsenet har været i kontakt med Rudersdal Kommune, og at der i løbet af weekenden er sket besigtigelse på stedet, hvorefter forældrene til børnene i institutionen er blevet orienteret. Der er i løbet af weekenden gjort klar til at modtage børnene mandag morgen.

På stedet var man nemlig i forvejen i gang med at opføre en ny børneafdeling, og det er her, børnene nu er blevet indlogeret.

I den øvrige del af institutionen er der i mindre omfang sket brandskader. Dele af taget er væk, ligesom der er sket røg- og vandskader på stedet.