Se billedserie: Klassisk overraskelse i fitnesscentret

Man kan på mange måder sige, at to verdener mødtes forleden, da Det Kongelige Teater i forbindelse med en mini-turné nåede til Sorø, hvor det syv mand store turnéhold spillede en 30-minutters koncert i Fair Fitness - midt mellem løbebånd, håndvægte og forbavsede medlemmer.

- Formålet med de seks pop-up-koncerter er at møde danskerne, hvor de er! Ved at overraske og underholde på denne måde, håber vi at skabe interesse for, hvad Det Kongelige Teater også har at byde på, lød det fra Annette Berg, pr-ansvarlig på Det Kongelige Teater.

Koncerten i Fair Fitness i Sorø var den sidste af seks koncerter, som de foregående dage har været spillet på henholdsvis Hanstholm Fiskeauktion, Thise Mejeri, Vadehavscentret, Kvickly i Ribe samt onkologisk afdeling på Odense Universitetshospital.

Mens nogle af fitnesscentrets medlemmer - især i den yngre mandlige afdeling - sørgede for demonstrativt at proppe selvvalgt musik i ørerne, så bredte interessen sig blandt andre af Fair Fitness' medlemmer. Flere afbrød egen playliste for at kunne nyde de smukke toner, som de fem kapelmusikere og de to operasangere frembragte.

- Jeg træner hver dag - men ikke på dette tidspunkt. Så i dag var det et bevidst valg, da jeg rigtig gerne ville opleve dette pop-up-event, lød det fra Lone Lorentzen som selv betegnede koncerten som »en fantastisk oplevelse, hvor man både blev rørt og fik gåsehud«.

- Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle sopransangeren, hvor meget hendes uddrag fra Tryllefløjten rørte mig. Jeg fik sgu helt tårer i øjnene, lød det fra Lone Lorentzen, inden hun overdrog rosen til sopransanger Beate Mordal.

Under duetten »Pa-Pa-Pa-Papagena« forlod sopran Beate Mordal og baryton Palle Knudsen resten af ensemblet og søgte ned blandt tatoverede gutter og de højere vægtklasser, og som vand i olie perlede medlemmerne væk fra sangerne og søgte tilflugt ved andre maskiner. Et optrin som skabte megen latter blandt de fremmødte.

- Jeg er sikker på, at de unge mænd egentlig er enormt generte, og så er det måske ikke så populært at stå ved, at man egentlig nyder musikken, lød det smilende fra Lone Lorentzen.

Alsidigt repertoire

Ud over Mozart kunne Fair Finess' medlemmer nyde György Ligeti, Carl Nielsen, Duke Ellington, Ande Rand og Irving Berlin. Et smukt, stemningsfuldt og tempofyldt repertoire.

Turnéen var lavet i samarbejde med Audi Danmark, så turnéholdet kunne blive fragtet stadsmæssigt rundt i landet.

Ensemblet bestod af: Beate Mordal, sopran. Palle Knudsen, baryton. John Kruse, klarinet. Marie Holzegel Otte, fløjte. Jacob Dam Fredens, fagot. Claudio Flückiger, horn og Joakim Dam Thomsen, obo.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.