Borgmester til møde i juni om Tour'en

Den 17. juni skal borgmester i Lejre Kommune, Carsten Rasmussen (S) til et møde i Nyborg, hvor Tour de France er på dagsordenen. Det skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Dermed er sandsynligheden for, at en del af rutens 2. etape går gennem Lejre, allerede et stort skridt nærmere, omend ruten altså ikke er lagt fast endnu.

- Jeg ved endnu ikke så meget, ud over at jeg skal til mødet i Nyborg, hvor sandsynligvis repræsentanter fra andre kommuner, som Tour'en går igennem, også vil være til stede, siger Carsten Rasmussen til Dagbladet.

Borgmesteren har tidligere lagt op til, at foreningsliv, ildsjæle, erhverv og kommunen skal mobiliseres - og Lejre brandes for fuld kraft - hvis Tour'en kommer til Lejre i 2021.

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S) orienterede forleden økonomiudvalget i Odsherred om, at den franske tour-ledelse kommer til Odsherred, Holbæk, Kalundborg og Lejre for at se nærmere på løbsmulighederne. I 2021 vil tre af Tour'ens etaper foregå i Danmark under overskriften »Grand Départ Copenhagen«.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.