Hvor i alverden er den fugl blevet af ?

Hvis du ser mænd og kvinder bevæbnet med kameraer med store linser i kvarteret omkring Bekkasinvej, så er det fordi de jagter en supersjælden fugl på vores hjemlige breddegrader:

Det er den østlige turteldue, der egentlig hører hjemme i Sibirien og som har vinterkvarter i Indien, som er fløjet til et foderbræt på Bekkasinvej i byens såkaldte Pipkvarter.

- Min kone så den gennem køkkenvinduet torsdag den 17. januar og tog et billede med mobiltelefon. Men det var svært at tyde, hvad det for en due. Så dukkede den også op næste dag, der fik jeg lavet et ordentlig billede. Det lagde jeg i en fuglegruppe på Facebook - og så tog det ellers fart, siger Jørgen Helge Hansen, manden bag det sjældne pletskud af den østlige turteldue.

Jørgen Helge Hansen troede i første omgang, at der var tale om en almindelig turteldue, der bare havde glemt at flyve til sit vinterkvarter i Afrika. Men han blev klogere. En fugleentusiast fra Skagen kontaktede ham, og fortalte, der var tale om den særlige østlige variant, der til forskel fra den vestlige har en smallere, rosarød øjenring og mørkere overside.

- Så gik det ellers løs. Torsdag stod 15 fuglekiggere i flere timer foran min indkørsel og i dag har der været seks indtil videre. Men fuglen den er desværre forsvundet, siger Jørgen Helge Hansen.

Læs mere i Sjællandske i morgen lørdag.