Unge talenter spænder buen

Mens foråret boblede frem og det meste af Danmark var søgt udenfor for at smage på solens stråler, stod en flok unge og spændte buen inde i hallen på Asgård Skole fra fredag aften til søndag eftermiddag. Og de havde det bare fedt. For de blev bedre til det, som de i forvejen er rigtigt dygtige til. Nemlig, at skyde med bue og pil.

Weekenden var afsat til at skyde efter skive på 16 meters afstand. Køge Bueskyttelaug stillede med otte skytter, og derudover var der unge skytter fra så langt væk som Esbjerg og Bornholm.

Køge Bueskyttelaug er historien om en succes. For de unge gør det rigtigt godt. Det har man også opdaget hos Lions Club, som for nyligt tilgodeså bueskyttelauget med hele 11.500 kroner - penge, der er kommet ind fra det populære sildebord på havnen hvert år.

To af de rigtige skrappe skytter, er 13-årige Marie Marckmann og 15-årige Anders Dalsgaard.

Marie har dyrket bueskydning i over seks år, og satte kronen på værket ved at vinde guld ved DM sidste år. Anders har også vist, at han er dygtig til at indstille sigtekornet. Han hev en flot 5. plads hjem ved DM.

Det kan lyde som en simpel sport. Man skal »bare« drøne pilen ind i plet. Men det kræver god kondition og koncentration. Derfor styrketræner både Marie og Anders også i fitnesscenter flere gange om ugen.

- Det er mest i arme og skuldre, man bliver træt, forklarer Anders Dalgaard søndag eftermiddag efter to dage med rigtigt mange affyrede pile på skiven.

Det er ikke nogen helt billig sport, at skyde med bue og pil, når det er på Marie og Anders' niveau. 8000 kroner for en bue og 3000 kroner for 12 pile.

Men grejet gør det langt fra, hvis man vil nå langt i sporten.

Ungdomsformand Søren Ipsen havde afsat hele weekenden til at træne de unge talenter:

- Vi har givet den teoretisk viden, vejrtrækningsøvelser, fysisk træning og en finaleskydning med høj puls. Vi arbejder meget på at verden udenfor skal forsvinde, når de står at skal skyde.

Deltagerne ved weekendens samling var alle håndplukkede.

- Vi har udvalgt de unge bueskytter, som har udvist størst interesse for sporten og er mest flittige til at træne, forklarer ungdomsformanden.

Bueskydning på landsplan er i fremgang. Det er blandt andet rollespil, der har været med til at sætte fokus på bueskydning. Køge Bueskyttelaug har 120 medlemmer, hvoraf de 50 er ungdomsspillere.

Hvor langt Marie, Anders og de andre unge vil nå inden for sporten er uvist.

- Men træningen her har været første step mod nogle af de unges vej til landsholdet, forklarer Søren Ipsen.

- Og om et år er jeg gammel nok til at stille op til NM, gør Marie Marckmann lige opmærksom på.

Så ambitionerne fejler ikke noget. Men de unge bueskytter har også noget at have optimismen i.