DEBAT: Ubehageligt og udspekuleret

I Allerød har vi gennemgående ordnede parkeringsforhold med de nødvendige begrænsninger aht. trafikken bl.a. omkring forretningerne i byen. Der er dog en undtagelse.

Ved Aldi på Bjarkesvej i udkanten af byen holder der på den lille parkeringsplads sjældent mere end nogle få biler, så der er bestemt ikke behov for reguleringer. Når de alligevel er til stede, er der tale om ren spekulation ved hjælp af skilte og en vagt. Ejendommen tilhører Alicon Ejendomme aps. med adresse i Hellerup, men eneejeren Nils Lorenzen har adr. og bor tilsyneladende i Luxembourg. Firmaets formål er nævnt som køb og salg samt udlejning af ejendomme, men indtægt ved parkering er ikke omtalt.

Grunden til ovenstående er følgende oplevelse:

Jeg parkerer ved Aldi og går ind i forretningen. Få minutter efter kommer min kone også ind i forretningen. Vi handler i 6-8 minutter, hvorefter min kone henter en taske, mens jeg betaler ved kassen. Da vi kommer ud har parkeringsvagten med 'iagttagelse på 4 minutter' sat en parkeringsbøde på kr. 795,- fordi der ikke var 'et synligt parkeringsskilt'. Der er slet ingen tvivl om, at vagten har stået på lur og omgående har fanget, at vores ellers velfungerende automatiske parkeringsskive ikke var skiftet til sommertid men var gået i stå, mens den selvfølgelig sad i vinduet på rette plads. En ubehagelig oplevelse som umiddelbart er udspekuleret.

Der er ikke parkeringsproblemer ved Aldi. Der er under ingen omstændigheder behov for hverken skilte eller vagter. Så målet med at eje denne ejendom er tilsyneladende i samarbejde med en snu parkeringsvagt at 'fange' kunder med et meget kort ophold for at handle i Aldi, og tjene på det. Det er mit håb ,at politikere og myndigheder i øvrigt vil medvirke til at standse denne form for urimelig og udspekuleret udnyttelse af parkeringsopgaverne.

Det er ikke lykkedes Allerød Nyt at få kontakt med Alicon Ejendomme Aps. for en kommentar. APCOA Parking Danmark A/S, der står for kontrollen med parkeringen på p-pladsen, har fået mulighed for at knytte en kommentar til sagen, men har i skrivende stund endnu ikke svaret.