Fodboldbane forvandles til folkepark

Det lange græs taler sit tydelige sprog. Fodboldbanerne i Jungshoved By bliver slet ikke brugt så meget, som de en gang gjorde.

Derfor lægges der nu også op til en markant forandring af grønsværen. Torsdag aften præsenterede en gruppe ildsjæle på halvøen deres bud på en ny folkepark, der skal fylde størstedelen af fodboldstadionet.

Man vil indrette en enkelt 8-mands fodboldbane på arealet tættest ved det gamle klubhus, men resten af området skal efter planen omdannes til en eventyrlig naturlegeplads.

Her skal der være små og store legeredskaber formet som dyr, hvor børnefamilier både kan lege og blive klogere på naturen og dyrelivet. Det kunne for eksempel være på en kombineret klatrevæg og rutjsebane formet som en kæmpe grævling eller hare.

Foruden legeredskaberne er der også ønsker til en kombineret bålhytte, shelter og madpakkehus samt en bakke med kælkebakke på den ene side og amfiteater på den anden side.

I det hele taget er der lagt op til, at grønsværen i den grad skal skifte stil med små vandhuller, fældede træer og blomsterbede til glæde for biodiversiteten og børnefamilierne.

Folkeparken på den gamle fodboldbane er kun et af flere byfornyelsesprojekter, som lokale ildsjæle har arbejdet på gennem de seneste måneder.

Der er også planer for en blomsterhave ved den gamle købmandsgård, et gavlmaleri på købmandsgården, flere vejtræer og blomster i rabatterne samt nye stisystemer rundt på halvøen.

Alle projekterne er en del af byfornyelsesprojektet for Jungshoved, der har fået to millioner kroner i støtte fra staten. Efter borgerne præsenterede deres idéer torsdag aften tager kommunens repræsentanter nu over sammen med landskabsarkitekter fra firmaet ETN Arkitekter, der skal forsøge at få samling på de mange idéer.

Arbejdet fortsætter henover efteråret, hvor de første anlæg forventes sat i gang. Efter planen skal der være stor indvielse af alle projekterne om godt et år, sommeren 2020. Det bliver dog næppe penge til at føre alle de mange idéer ud i livet på en gang. For eksempel kan det være, at folkeparken udvides over en længere årrække.