Billeder: Nationalskuespillet udsat for Pensionistbanden

For tre år siden - i januar 2016 - fandt en flok pensionister i Rødvig nærmest tilfældigt sammen for at prøve at lave noget teater. Det varede ikke længe - omkring 10 minutter - før der var enighed om, at man ville lave en revy. Og det startede man så straks på!

Det ene forslag til revynumre efter det andet dukkede hurtigt på, og i efteråret samme år kunne de opføre en revy med 27 hjemmelavede numre med musik og sang på Harmonien for mange glade mennesker ved tre udsolgte huse.

Herefter hvilede Pensionistbanden - som de valgte at kalde sig - en del på laurbærrene i 2017. De optrådte dog af og til - mest for ældre her på Stevns - men også ved en seniorfestival i Korsør i efteråret - med forskellige uddrag af den første revy.

I foråret 2018 - hvor gruppen havde fået flere nye medlemmer og var vokset til 21 aktive, heriblandt en dygtig musiker, så der nu var tre til at spille plus en danseinstruktør - fandt de fleste, at der skulle nyt på programmet. Der dukkede da også en del nye revyforslag op, selv om man efter kommunalvalget ikke blev slet så udfordret fra politisk side som tidligere.

Hvordan det gik til, har de gode folk fra Rødvig glemt, men pludselig opstod ideen om at spille et »rigtigt« teaterstykke - naturligvis med musik, sang og dans, når der nu i gruppen var både gode sangstemmer, tre musikere og en danselærer. Og valget faldt ret hurtigt og naturligt på sangspillet Elverhøj - den kære, gamle historie fra 1800-tallet af Johan Ludvig Holberg med Kuhlaus musik. Dog i en lidt usædvanlig udgave med mange overraskelser.

Sådan går det let, når man lader Grethe Fischer stå for både manuskriptet og instruktionen - i øvrigt har hun selv snuppet rollen som Christian Firtal. I hendes ukonventionelle version af nationalskuespillet lader hun både en journalist fra Mediehuset på Nytorv og en tidligere værtinde på traktørstedet i Højeruplund blande sig i forestillingen. Sidstnævnte redder sig oven i købet en plads blandt dansende elverpiger ved højen!

Sådan lyder det måske overraskende, men under alle omstændigheder humørfyldte oplæg fra Pensionistbanden, der lige nu øver sig til de tre forestillinger på Harmonien. Der er premiere torsdag 28. februar kl. 15.00, og forestillingen spilles igen fredag 1. marts og søndag 3. marts kl. 20.00. Billetter købes på www.yourticket.dk eller i torsdagscaféen på Harmonien 21. februar kl. 15.30-17. Der er i skrivende stund solgt godt 200 billetter ud af 330, så arrangørerne regner med at melde udsolgt.