45 hold stiller op i Denmark Open

Gymnaster fra seks nationer er med, når Sorø Gymnastik Forening i weekenden 30.-31. marts atter arrangerer AGG Denmark Open. Som de tre bogstaver viser, er det en konkurrence i æstetisk gymnastik. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Danmark, Finland, Ungarn, Rusland, Italien og Ukraine er repræsenteret, og formanden for Sorø Gymnastik Forening, Niels Eschricht Jensen, glæder sig ikke mindst til at opleve de finske og russiske hold.

-For os betyder det en blåstempling af det arbejde, der bliver gjort i foreningen, og at vi holder konkurrencer, som har en høj standard. Jeg har personligt talt med vicepræsidenten for det russiske forbund, og hun var begejstret. Hun fortalte også, at de hold, som de sender til Denmark Open, glæder sig meget til at deltage, siger han.

Deltagerantallet er 45 hold, hvilket er en god forøgelse fra 2018, hvor der var 32.

- De internationale hold skal bo forskellige steder i Sorø og Slagelse - Comwell Sorø Storkro, Krebshuset, Sorø Privatskole, Sorø Camping samt Comwell Golfhotel, fortæller Niels Jensen.

- Og konkurrencen vil blive dømt af internationale dommere fra level 3 til 1 - højeste level er 1.

AGG Denmark Open afvikles i rækkerne 8-10, 10-12, 12-14, Junior, Senior samt Short Program, og de lokale gymnaster fra Sorø Gymnastik Forening skal forvente en meget hård kamp.

- Vi livestreamer konkurrencen på www.aggopen.dk, så man kan følge konkurrencen, hvis man skulle være forhindret i at komme i hallen siger Niels Eschricht Jensen.

- Men vi håber selvfølgelig, at gymnastikinteresserede i Sorø og omegn har lyst til at komme og se foreningens dygtige hold. Vi ligger i den absolutte top i Danmark og skal i maj deltage ved VM i Spanien.

- Da det er meget krævende - også på den materielle sid - at holde et så stort arrangement, har vi brug for al den hjælp, vi kan få, fortsætter han.

- Skulle der derfor være borgere i Sorø, som ligger inde med luftmadrasser, dyner, puder og sengetøj, modtager vi gerne dette til brug ved gæsternes overnatning på Sorø Privatskole enten til låns eller til eje for foreningen.

Har man ting, man vil donere eller låne ud, kan man henvende sig til Niels Eschricht Jensen på tlf. 27 71 70 18 eller mailen n.eschricht@gmail.com.

- Vi kommer naturligvis gerne og afhenter tingene, men man er også meget velkommen til at aflevere på Heglingevej 27 i Sorø, siger gymnastik-formanden.

- Skulle der ligeledes være nogle borgere i Sorø-området, som kunne have lyst til at give en frivillig hånd nogle timer under afviklingen af selve konkurrencen, hører vi også gerne nærmere.