788 kilo ting skiftede hænder

1070 kilo ting blev indleveret og 788 kilo ting taget med hjem, da der lørdag var byttemarked på Møn Friskole. 282 kilo røg videre til genbrug. I alt 175 personer lagde vejen forbi. Blandt dem var Elisabeth Kiss fra Hårbølle med døtrene Ava Kiss på syv år og Liila Kiss på 11 år samt hendes veninde Meera.

- Et byttemarked er en god måde at holde tingene i omløb og give det, vi ikke bruger mere, videre. Jeg leder efter bodystockings til vores yngste datter på et år. Men jeg kan godt se, at pigerne er strøget direkte over til legetøjet, smiler Elisabeth Kiss, der gerne vil lære sine børn, at der skal være ligevægt mellem det man giver, og det man tager.

Så nøjeregnende er arrangørerne af byttemarkedet dog ikke. Man må tage alt det, man vil. Bare man er kommet med noget.

- Formålet er at genanvende så meget som muligt. Vi har mange familier, der ikke har så mange penge. For dem er det en dejlig dag, hvor børnene frit kan få lov at vælge. Tager de på loppemarked, løber det hurtigt op. Her har vi ingen interessse i at tjene penge. Alle kan være med, fastslår Gitte Mathiasen og Hanne Albrechtsen.

Første gang de holdt byttemarked, kom der nærmest ingen. I efteråret kom der 135, så de er meget tilfredse med fremmødet.

Alt overskydende tøj bliver efter markedet givet videre til hjemløse og til Mødrehjælpen. Der er byttemarked igen til efteråret.

Læs mere i Sjællandske mandag.