Morten Ramsland dykker ned i Albertslund en uge

Forfatteren Morten Ramsland skal samarbejde med en skoleklasse på Herstedvester skole. Hans tekst bringes i AP

litteratur 20 udvalgte danske forfattere tager snart på opdagelsesrejse i Danmark for at søge inspiration til nye fortællinger. De vil gå i nysgerrig dialog med lokalsamfundet og skrive en historie. Tilsammen danner de 20 nye fortællinger et litterært Danmarkskort.

Albertslund får besøg af forfatteren Morten Ramsland. Han skal opholde sig her en uge og gå ture med lokale borgere og møde byen i øjenhøjde.

Med udgangspunkt i Morten Ramslands samtaler og oplevelser skriver han en tekst, som bliver offentliggjort i Albertslund Posten.

Teksten danner baggrund for en skrive-workshop, forfatteren afholder med en klasse på Herstedvester skole.

Der kommer også et debatarrangement på det lokale bibliotek, hvor alle byens borgere er velkomne til at møde op og diskutere det spejl litteraturen holder op for deres by.

Der er altså tale om en række læse- og skrivetiltag, der engagerer lokale aktører og målgrupper.

Det litterære danmarkskort bliver tilgængeligt online, og i samarbejde med DR bliver der produceret en række podcasts over teksterne. Hele indsatsen kulminerer på Bogforum 2019 med et sceneevent.

Morten Ramsland er født i 1971 i Næsby på Fyn og debuterede i 1993 med digtsamlingen 'Når fuglene driver bort'. Han er uddannet cand.mag. i Dansk og Kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

I 1998 kunne Morten Ramsland skrive romanforfatter på cv'et for første gang efter udgivelsen af den lyriske dannelsesroman Akaciedrømme, der tematiserer identitetsforvirring, men også identitetsskabelse gennem en ung mands rejse gennem Afrika i 1998.

Det helt store gennembrud kom med den anmelderroste slægtsroman Hundehoved i 2005. 'Hundehoved' følger på morsom og grotesk vis en norsk-dansk familie fra 1930'erne til i dag og karakteriserer undervejs de forskellige skæbners op- og nedture.

Morten Ramsland udnævner nobelprisvindende mastodonter som Günther Grass og Gabriel García Márquez til sine litterære forbilleder. Blandt andet fordi de deler hans begejstring for den magiske realisme.

Morten Ramsland fortsætter i det satiriske og socialrealistiske spor med Sumobrødre fra 2010.

Romanen Æg fra 2017 lægger sig i forlængelse af 'Sumobrødre' og 'Hundehoved's tematikker og fortsætter dermed med at udforske familieliv og identitet.

(Kilde: Litteratursiden.dk)

Læs mere om Morten Ramsland her