Lettet over domme: Spaghetti-løgn holdt ikke i byretten

- De har fortjent det. Synes du ikke også det, lød det retorisk fra den 70-årige kiosk-ekspedient Britta Nielsen en lille time efter domsafsigelsen.

Hun var i sagens natur lettet over, at hendes to overfaldsmænd - to røvere på 27 og 30 år - fredag eftermiddag blev idømt fængselsstraffe for det røveri og den grove behandling, de udsatte hende for den 17. august sidste år kort før klokken 18.

Det skete ved Retten i Næstved.

Den 27-årige fik to års ubetinget fængsel, mens kammeraten, der under røveriet holdt vagt og primært stod foran disken, fik ét år og ti måneders fængsel.

- Det er rart at vide, at man ikke kan slippe af sted med sådan noget, siger Britta Nielsen, der under røveriet blev væltet omkuld, kastet mod gulvet, hevet op i håret og - måske det mest dramatiske - skåret med en kokkekniv.

Under retssagen bedyrede begge tiltalte ellers deres uskyld. De sad fængslet for noget, de ikke havde gjort, postulerede de.

Særligt den 27-årige mente at have spist spaghetti og kødsovs hos sin moster på det givne tidspunkt. Et måltid, også hans 30-årige kammerat angiveligt tog del i, og som mosteren bekræftede som vidne ved retten.

Om der reelt er blevet spist som beskrevet, tog retten ikke stilling til. Ifølge en enig domsmandsret skete det dog ikke lige omkring klokken 18, hvor røveriet fandt sted.

I retten stod det samtidig klart, at de to røvere havde tabt flere effekter under røveriet, herunder en taske og en telefon, der tidligere har tilhørt et af den 27-åriges familiemedlemmer.

At telefonen, som er blevet undersøgt af politiet, skulle sige noget om, at det var ham, der begik røveriet, mente han dog ikke. Også selv om der blev fundet billeder på telefonen, hvoraf et enkelt var identisk med mandens Facebook-profilbillede.

Begge udbad sig betænkningstid i forhold til en mulig anke af dommen.