Ny forskning: Mobilen invaderer din nattesøvn

Alarmen er indstillet, de sociale medier er checket en sidste gang og ladestikket er sat i. Menneskets bedste ven - mobiltelefonen - ligger på natbordet ved siden af sengen, og der bliver sagt godnat. Pludselig bimle-bamler mobilen, og du slår øjnene op. Skærmen viser, at klokken er 2.47, men er der sket noget? Egentlig ikke, men når du nu alligevel har mobilen i hånden, så kan du lige så godt tjekke Facebook og et par andre småting, før mobilen igen bliver lagt på natbordet, og den afbrudte nattesøvn kan fortsætte.

Den situation er der nok mange i Næstved og resten af landet, der kan nikke genkendende til. Den omfattende brug af teknologi i dagligdagen har gjort mange ting nemmere, men en af skyggesiderne er forstyrret nattesøvn. Det viser et nyt forskningsprojekt med udspring i Næstved, der blev skudt i gang i starten af året.

- Meget tyder på, at man sover mere afbrudt med teknologi lige ved hånden, siger Troels W. Kjær, der er hjerneforsker ved Sjællands Universitetshospital og med i det nye forskningsprojekt.

Læs mere i Sjællandske.