Solcelleanlæg møder massiv modstand fra naboer

Bakkegården er i fare. Det frygter ægteparret Jenny og Ulrik Nielsen, der for 12 år siden købte ejendommen på Fårupvej og havde drømt om en pensionisttilværelse med udsigt over skov og marker. Nu bliver de i stedet naboer til et stort solcelleanlæg. Det forringer ikke bare udsigten. Det går også ud over økonomien.

- Vi havde for nylig besøg af en ejendomsmægler som fortalte os, at vi kan imødese et tab på en halv million kroner, når vi engang skal sælge ejendommen. Det er mange penge, når man lige er gået på pension, siger Jenny Nielsen.

Samtidig frygter de, at deres indtægtsgrundlag smuldrer yderligere, når de omkringliggende marker skal gøre plads til 67 hektar med solceller i op til tre meter højde.

- Vi har plantet fredskov og vi lejer arealet ud til jagt. Den indtægt forsvinder nu. Der er ingen jægere, der har interesse i at gå jagt i en solcellemark, siger Ulrik Nielsen.

Kort før sommerpausen ventes byrådet at have plangrundlaget klar - og så er der enten dømt ja eller nej til solcellerne ved Blangslev, der vil pynte på kommunens CO2-regnskab. Kommunen har nemlig sat et mål om at reducere CO2-udledningen med 50 procent inden 2030 set i forhold til niveauet i 2007.