Ny kirke får kritik: Den larmer

Når man får en kirke, får man som regel også fornøjelsen af, at der bliver ringet til kirke, men den fornøjelse er ikke udelt.

Siden Trekoner Kirke blev indviet i pinsen, har kirkeringningen det givet anledning til en overordentlig livlig debat i facebookgruppen Alt om Trekroner.

»Lørdag 7.57? Really?« skrev Mike Wenøe i en meget lang debattråd, der blev indledt af Mikael Lemberg, der skrev:

»Hvad er egentlig reglerne for hvornår og hvor ofte, der skal bimles med den der kirkeklokke?«

»Byggelarm er en engangsfornøjelse, kirkeklokkerne bimler resten af livet...« skrev Morten Slott Hansen i en debat, der er kommet endog meget langt omkring.

Sognepræst Marianne Juul Maagaard er ikke overrasket over debatten - så langtfra - for kirken har givet anledning til debat utallige gange før. Hun konstaterer, at åbningen af kirken har fået hele kirkediskussionen til at blusse op, men at den seneste runde ikke bliver den sidste.

- Der kommer helt sikkert flere. Det tager jeg roligt. De første år, jeg var præst herude, kostede det nogle søvnløse nætter, for da var jeg nærmest den eneste, der forsvarede det, og det var hårdt. Nu er der heldigvis mange, og det er under 10, der tager diskussionen op igen og igen. Jeg kan sætte navn på dem alle. Og det er jo det positive: At mange føler sig kaldet til at forsvare deres kirke, og det er dejligt, for det var dér, vi gerne ville hen - at folk føler, at det er deres kirke, siger Marianne Juul Maagaard.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde - også som e-avis