Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

Samsung har onsdag aften dansk tid løftet sløret for en ny foldbar smartphone med forskellige skærmstørrelser.

I løbet af foråret kan smartphone-entusiaster få fingrene i en ny foldbar telefon, der både passer i bukselommen og kan foldes ud til en større skærm.

Det afslører den sydkoreanske teknologigigant ved en præsentation onsdag aften dansk tid i San Francisco i USA.

Designet på den nye Galaxy Fold gør det muligt at anvende enheden som både smartphone og tablet, da den kan foldes efter behov.

I sammenfoldet tilstand er skærmen 4,6 tommer, men når telefonen foldes ud, får man adgang til en 7,3 tommer stor skærm, som producenten kalder Infinity Flex.

- Samsung skriver i dag det næste kapitel i historiebøgerne om mobilinnovation ved helt at ændre, hvad der er muligt for en smartphone.

- Galaxy Fold er en helt ny kategori, der med vores Infinity Flex display åbner for helt nye muligheder, skriver Claus Holm, der er landechef for Samsung i Danmark, i en pressemeddelelse.

Samtidig kan der foretages flere handlinger på skærmen på samme tid. Således kan man se indhold på YouTube, mens man skriver en mail, lyder det i præsentationen.

Ifølge Samsung kan man administrere op til tre aktive apps på skærmen på én gang.

Prisen på Galaxy Fold, der kan købes fra 26. april, lyder ifølge Samsung på 1980 dollar (cirka 12.500 kroner).

Der er formentlig tale om en nettopris, hvor der ikke er taget højde for moms og landespecifikke forhold. Det tyske nyhedsbureau dpa nævner en pris på 2000 euro, hvilket svarer til 15.000 kroner.

Det fremgår ikke af Samsungs pressemeddelelse, om Galaxy Fold også kan købes på det danske marked fra samme dag.

Selv om den foldbare smartphone stjal en del af opmærksomheden i San Francisco, så varslede Samsung også ankomsten af de nyeste skud på stammen i Galaxy S-serien.

Det bliver de fire nye Galaxy S10-telefoner, der ifølge giganten byder på innovation inden for skærm, kamera og ydeevne.

Tre af telefonerne er tilgængelige i butikkerne i Danmark fra marts.