Operation Madspild: Der er altid munde at mætte

Kampen mod madspild holder ikke påskeferie. Og der er altid munde at mætte.

Stop Spild Lokalt deler overskudsmad ud fra deres lokaler på Stenlængegården i Næstved fredag 17. april og lørdag 22. april kl. 22 på Østre Ringvej 86.

Supermarkederne flyder over med madvarer, der ikke når at blive solgt, inden der lukkes ned i påsken.

Madvarerne leveres videre til Stop Spild Lokalt, som deler videre til sårbare og udsatte i Næstved.

Stop Spild Lokalt forventer, at udleveringen omkring påskedagene kan redde 150-200 ton overskudsmad, som ellers var havnet i affaldscontainere.

Efter Påske er der ekstra opmærksomhed på Stop Madspild-kampagnen. 24. april er der Stop Food Waste Day, der markeres globalt.

Omfanget af madspild globalt er stort og har miljømæssige, sociale og økonomiske konsekvenser. 25 procent af al den mad, der pgår til spilde, være nok til at brødføde næsten 800 millioner mennesker. Næsten halvdelen af alt det frugt og grønt, der produceres, går til spilde.

I Danmark er kantiner et af de steder, der bespiser allerflest mennesker i løbet af en almindelig hverdag.

Stop Food Waste Day kigger inden for i landets kantiner og restauranter for at sætte fokus på madspild i Danmark.