Påskeåbent i Birkegårdens haver

Merry Sørensen har til alle tider været kreativ. Hun begyndte at male som 18-årig. Senere, før og efter skabelsen af Birkegårdens smukke haver, samlede hun hold efter hold, der var fælles om glæden ved porcelænsmaling. Om få dage tyvstarter Merry og Finn Sørensen årets sæson på Tågerupvej, hvor Merry vender tilbage, så at sige, til det kreative udgangspunkt, som hun som ganske ung pige udviklede under flere læremestre, Edsberg, for eksempel. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Vi har jo talt om det, og vi er nået frem til, at jeg samler nogle af mine billeder i Tumlegården - moderne kunst, collager og naturalistiske værker. Det er overvejende nyere ting, ikke mindst collagerne, som de seneste vintre har givet mig tid til at arbejde med og udvikle, siger Merry Sørensen - og ikke et ord om, at denne sæson i haverne også er året, hvor Merry runder de 75 år.

Det er forresten også i år, at Finn kan fejre, at han har boet på Birkegården i 50 år.

Det har i Birkegårdens Haver siden begyndelsen i 1996 været en tradition, at dørene til haverne blev slået op 1. maj.

Sådan er det også i år; hvis det ikke var fordi den kendte attraktion i år inviterer alle indenfor i tre dage midt i næste uges påskefridage. Langfredag, lørdag og påskesøndag, fra 11 til 17 den 19. til den 21. april, kan alle kigge indenfor.

- Vi håber at se mange gæster, kendte og nye ansigter. Og til de børnefamilier, der bliver flere og flere af i kredsen af besøgende, står vi klar med påskeæg. 1500 æg, som børnene skal finde i haverne, foruden 1000 æg, som børnene kan male - og naturligvis få med sig hjem.

Påskeprogrammet rummer også børneaktiviteter som skattejagt, ægge- løb, chokoladepåskeæggejagten i haverne, male på æg, ATV-kørsel, æselridning og meget mere.

- Jeg er meget betaget af collage-arbejderne, fordi de kan udtrykke så meget i farver og historik, siger Merry Sørensen, som i dag fortrinsvis arbejder med akrylfarver og spartelteknikker.

Udover arbejdet med egne værker har Merry Sørensen undervist i porcelænsmaling fra egne lokaler på Birkegården igennem 30 år. Og fra den kreative hylde kan også nævnes smykkefremstilling, porcelæns-serier og adskillige kunstudstillinger over hele Danmark.

- Meget af det, jeg arbejder med, tager udgangspunkt i naturen og dagene på og omkring Birkegården. Jeg er ret begejstret for stærke farver; det må gerne signalere energi med friske farver, siger hun.