Millionindsprøjtning til dansk tennis

15-årige Holger Rune fra HIK er én blandt fire danske talenter, der nyder godt af donation fra Jan Leschly og hans søn Mark

Familien Leschly skyder op mod 20 millioner kroner i dansk tennis via en nystiftet fond. Bag Leschly Tennis Foundation står den tidligere danske tennisstjerne og aktive erhvervsmand, Jan Leschly, og hans søn, Mark.

Leschly Tennis Foundation vil især fokusere på at opdage og støtte de største, danske tennistalenter i jagten på international succes. Samtidig oprettes en mentorordning med erfarne mentorer fra tennis- og erhvervslivet.

"Vores støtte er mere end penge. Vi kan give de unge et stærkt netværk og nye perspektiver på livet både på og uden for tennisbanen samt skabe en sund kultur omkring at repræsentere Danmark", siger Jan Leschly.

I første omgang har Leschly Tennis Foundation valgt at tilbyde en halv million kroner i samlet støtte til fire, lysende talenter på den danske tennisscene: Mikael Torpegaard, 24 år, Lyngby, Clara Tauson, 16 år, KB, tidligere Gentofte, Elmer Møller, 15 år, Skovbakken, og HIK's coming star, 15-årige Holger Rune.

Fonden håber, at støtten i løbet af fem år kan sikre nye, danske spillere i toppen af international seniortennis. Senere på året vil flere talenter få mulighed for at ansøge om at blive en del af det nye støtteprogram.