Debat: Observationer fra Ring 5-mødet

Stig Günther, Sparrebro 4, 2640 Hedehusene

Mandag 29. april blev der holdt Høje-Taastrup Kommune Borgermøde om Ring 5.

Tilstede var vores borgmester og to andre politikere fra byrådet, samt 2 personer fra vejdirektoratet.

Derudover godt 250 bekymrede borgere.

Først og fremmest savnede jeg, at der med i panelet var inviteret en eller flere modstandere af Ring 5, som kunne have fået taletid og fremført nogle af de mange saglige argumenter imod Ring 5.

Der har været holdt flere borgermøder om Ring 5, alle arrangerede af modstandere. Men her har man haft pli til at invitere fortalere for Ring 5 med i panelet.

Efter panelet havde haft lejlighed til at præsentere sig selv og projektet, blev der åbnet for spørgsmål fra salen. Men der var desværre ikke afsat tid nok til dette og jeg skønner at der sad 10-12 personer med hånden oppe, da der blev lukket for spørgsmål.

Der var mange bekymrede spørgsmål om støj fra en kommende motorvej og i bedste "politiker-stil", blev der svaret beroligende at man ville gøre alt, hvad man kunne, for at overholde gældende støjgrænser, og at det slet ikke var så slemt at bo tæt på en motorvej. Her ville det have været rart at kunne oplyse salen om at selv med overholdelse af støjgrænserne, så vil der i en afstand af to km fra midten af motorvejen, til begge sider, kunne opleves støj over 50 DB. Prøv at stille dig ved din emhætte der kører på fuld styrke, dette er lige præcis lidt over 50 DB. Det er støj nok til at påvirke både nattesøvn og helbred, hvis man sover med åbent vindue om natten.

Det var ikke nemt at være Michael Ziegler sådan en aften - og han måtte flere gange til håndvasken. På trods af at han er kendt fortaler for Ring 5, så understregede han flere gange at HAN absolut ingen indflydelse havde på om vi fik den motorvej eller ikke. Det var udelukkende politikerne i Folketinget, der havde noget at sige her. Men alle ved at Ring 5 Nord er en død sild, netop fordi samtlige borgmestre nord for Frederikssundsmotorvejen har sat stolen for døren og sagt, at de ikke ønsker en Ring 5. Så noget indflydelse har en borgmester altså alligevel. Michael Ziegler fremstillede i stedet sig selv som en mand, der blot efterlevede borgernes ønsker, således at de ikke skulle sidde så længe i kø, når de pendlede - og at beboerne i Sengeløse kunne få fjernet den gennemkørende trafik. Inden man stiller sig op og udtaler sig på vegne af andre, så skulle man måske spørge dem først? Vil borgerne i Høje-Taastrup have den motorvej, eller bevare mere af den ro og natur vi har? Men det får vi desværre nok aldrig mulighed for at stemme om. Og om den gennemkørende trafik i Sengeløse bliver voldsomt formindsket med anlæggelse af en Ring 5, det er der absolut ingen der ved endnu. Man ved nemlig på ingen måde hvor linjeføringen kommer og man har derfor ingen trafikprognoser der kan bakke Zieglers udtalelser op.

Jeg har personligt en idé om, at det ikke vil ændre meget i Sengeløse, og at langt de fleste borgere i Sengeløse er mere bekymrede for motorvejsstøj. Men det får vi desværre nok heller aldrig mulighed for at finde ud af.

Indtil da ville det klæde Michael Ziegler bare at være ærlig. Fortælle at han inderst inde er ligeglad med borgerne og naturen, bare erhvervslivet får gode vilkår.