Julie forfølger en drøm: "Jeg vil være blandt de bedste"

Hun tager et år ad gangen, men derfor kan man godt tænke stort. 17-årige Julie fra Frederikssund vil nemlig gerne helt til tops på kunstrulleskøjter

FREDERIKSSUND Hun har fået lov til at skippe styrketræningen denne onsdag aften for i stedet at tale med Lokalavisen. 17-årige Julie Blichfeld Davidsens program er stramt, for mellem studierne på Egedal Gymnasium, hvor Julie går i 1.g, skal træningen i Rulleskøjteklubben FRISK passes. Hun er en del af det danske kunstrulleskøjtelandshold, så i morgen flyver hun til Rom for at deltage i lige dele konkurrencer og træningsseminar sammen med nogle af de bedste fra Europa.

Julie lægger ikke skjul på, at hendes ambitioner er store. Ikke at hun har store armbevægelser, tværtimod. Men al hendes fritid er dedikeret træningen, for det er den nødt til at være, hvis hun vil til tops blandt de allerbedste. Og det vil hun.

"Jeg er blevet god til at prioritere min tid, så jeg også kan passe gymnasiet," fortæller Julie, der er Team Danmark-elev. Det betyder, at hun kan være fire år om at tage sin studentereksamen.

Derved kan ikke blot få tid til at passe sin træning, hun kan også bedre deltage i konkurrencer, der tæller flere store internationale stævner som bl.a. Tysklandspokalmesterskabet, EM i solo og EM i show og formation. Over en uge er Julie i gang hver eneste dag med en eller anden form for aktivitet - enten med skøjterne godt snørret fast om fødderne, med styrke- og konditionstræning eller med fokus på det mentale.

Som med så meget andet, var det lidt af et tilfælde, at Julie endte med at kaste sin interesse på kunstrulleskjøteløb.

"Mine forældre ville gerne have, at jeg skulle være aktiv. Det er nemt at være her i hallen, for jeg bor kun ti minutters gang herfra. Så valget stod mellem et-hjulet cykel eller rulleskøjter." Julie husker tydeligt, de første gange hun kom i klubben som fem-årig.

"Jeg ville bare have fuld fart på i starten." Julie smiler. Hun fortæller, at det i starten bare var for sjov.

"Og så havde vi det godt sammen socialt," tilføjer hun.

Vennerne i Rulleskøjteklubben FRISK betyder stadig meget for Julie.

"Vi deler jo de store oplevelser sammen, blandt andet deltagelsen til EM. Det er vigtigt for mig at have et socialt fællesskab, hvor man føler sig godt tilpas."

"Jeg drikker ikke. Det siger mig ikke så meget. Men har jeg mulighed for at tage med til en fest med kammeraterne fra gymnasiet, så gør jeg det. Det kan godt være svært, ikke at være en del af det sociale med mine gymnasievenner, men når jeg fravælger det, skyldes det udelukkende en ting, nemlig at jeg gerne vil nå langt med min sport." Julie fortæller, at vennerne oftest har forståelse for hendes prioriteringer.

"Men det betyder stadig meget for mig, at blive spurgt om jeg vil med til fest, også selvom jeg gang på gang må sige nej tak."

Det er dyrt at dyrke kunstrulleskøjteløb på højt internationalt niveau. Og selvom Julie fortæller, at hendes forældre er en uundværlig støtte for hende både i forhold til transport, opbakning og økonomisk, så søger hun sponsorer.

Der er ifølge Julie nemlig kun meget begrænsede muligheder for at modtage supplerende hjælp fra landsorganisationen Rullesport Danmark. Og så koster skøjter, udstyr, træning, stævnedeltagelse og rejser rigtig meget.

"Hvis man gerne vil være blandt de allerbedste, så koster det mange penge," siger Julie og anslår at det løber op i 75.000 kroner årligt, så al hjælp er kærkomment.