Skrev fiktive regninger - og solgte dem: Nu skal han i fængsel

En 32-årig mand fra Brøndby skal to år i fængsel for en stribe bedragerier til en samlet værdi af cirka 3,8 millioner kroner. Det har Retten i Glostrup netop bestemt.

Manden ankede dommen på stedet.

Den 32-årige mand fra Brøndby havde sit eget firma. Bedragerierne foregik på den måde, at manden udskrev en faktura til forskellige firmaer - på arbejde, som aldrig var udført eller beordret. Og fakturaerne blev heller aldrig sendt.

Disse fakturaer solgte han derefter videre til en finansvirksomhed, der så at sige »købte« den gæld, som disse fakturaer repræsenterede. Finansvirksomheden beholdt selv en vis del af fakturabeløbet, dels for det praktiske arbejde med at få pengene hjem, dels for at opveje en eventuel risiko for, at pengene ikke blev betalt. Det resterende beløb blev derefter udbetalt til den 32-årige mands firma.

Inden finansvirksomheden købte fakturaer, ønskede man naturligt nok at sikre sig, at det hele var ok. Den 32-årige mand havde derfor oprettet et antal falske kontakt-mailadresser, så når finansvirksomheden troede de sendte en mail til den virksomhed, som stod på fakturaen, så var det i virkeligheden den 32-årige, der svarede ok.

Bedrageriet blev dog afsløret. De virksomheder, som stod på fakturaerne, anede intet, og derfor kom der heller ikke penge ind på kontoen hos finansvirksomheden, og det var først, da finansvirksomheden begyndte at rykke for pengene, at det hele kom frem i lyset. Og dermed blev politiet involveret.

Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi havde rejst tiltale mod den 32-årige mand fra Brøndby for 33 bedrageriforhold. Han erkendte de fleste, men nægtede sig skyldig i fem forhold.

Retten i Glostrup dømte ham skyldig i 32 bedragerier til en samlet værdi af cirka 3,8 millioner kroner. De fleste forhold fandt sted i eftersommeren og efteråret 2017.

Med den 32-åriges anke, bliver det nu Østre Landsret, som skal sætte punktum i sagen.

Retten i Glostrup tog ikke stilling til en erstatning til finansvirksomheden. Denne del af sagen ender derfor i et civilt søgsmål.