Kræver fængselsstraf til bilist der smadrede campingvogn

27-årig torpederede også to biler og havde nær påkørt en person, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf til den 27-årige mand fra Kr. Helsinge, der 13. august 2017 kørte et lastvognstog ind i forhaven på adressen Skellebjergvej 37 nær Dianalund. Lastbilen med sættevogn torpederede en campingvogn, to biler, et el-skab og to vejmarkeringsskilte, og han havde undervejs nær ramt en mand, der befandt sig i rabatten foran huset. Manden måtte springe for livet.

Sagen skal for ved retten i Næstved 16. april, og her kræver anklagemyndigheden også, at den 27-årige frakendes retten til at føre motordrevet køretøj - bortset fra en lille knallert.

Men det med retten til at køre så den 27-årige nu også stort på, da han 13. august kl. 12.20 kom kørende ad Skellebjergvej i lastvognen med sættevogn. Han havde nemlig slet ikke erhvervet sig retten til at føre et køretøj i den kategori, og udover det var han også spirituspåvirket. Hans promille blev efterfølgende målt til 0.50.

Den 27-årige skal ikke bare stå til regnskab for at have kørt uden retmæssigt kørekort, for at have kørt i spirituspåvirket tilstand og for de ødelæggelser, han forårsagede undervejs. Han er også tiltalt for under i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed, for som nævnt måtte en person springe for livet, da den 27-årige mistede herredømmet over vogntoget.