En tur i skoven og så var playback finalen vundet

I en DSB-togvogn kørte familien ind på scenen i Ramsø Hallen og fortalte historien om, da de var på skovtur.

De fik hjælp af nu afdøde Kim Larsen, hvis stemme fyldte salen. Danmarks Nationalskjald havde dog fået en meget ung erstatning i 2. klasse fra Viby Friskoles »Familien skal i skoven«.

Med rigtig mange detaljer overbeviste 2. klasse dommerne i året finale i playback, at de skulle vinde.

Niveauet var som sædvanligt tårnhøjt, men 2. klasse havde alle remedier med.

Der var bakkesangerinder i fine kjoler, en stor is, træer, et par kronhjorte, en tryllende Pjerrot og et skilt til Hurlumhej-huset og et par ting mere.

Samt naturligvis en hel familie på skovtur. I et stille stykke af sangen fik mor og far endda taget en romantisk swing om.

Kim Larsen, som forlod os alle sammen i september sidste år, havde også inspireret 4. klasse fra Viby Friskole. De prøvede sig med en medleyversion, hvor der var hurtige sceneskift mellem blandt andre sømænd, smukke Charlie på sin Harley og det dårlige selskab.

De helt stille numre udeblev, og de fleste numre fik skruet godt op for lyden, så eleverne i de forskellige klasser fik bevæget sig rigtig meget rundt på scenen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag den 13. april. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på sn.dk