Politi advarer mod selvtægt i børnesag

Fredag formiddag klokken 10.47 modtog Nordsjællands Politi en anmeldelse fra en far, der fortalte, at hans 10-årige søn var blevet kontaktet om torsdagen af en mand i en blå bil. Det var sket ved 15-tiden foran Ølsted Skole. Manden havde angiveligt spurgt drengen, om han ville sætte sig ind i bilen, men det afslog drengen, der herefter løb fra stedet.

Faderen har ikke alene meldt episoden til politiet. Torsdag skrev han også følgende på facebook:

- Jeg håber, du læser denne besked din fucking nar. Du skal ikke være i tvivl om, at jeg nok skal lede efter dig. Hvis du nogensinde stopper min søn en gang til og siger, han skal sætte sig ind din bil, så kan du hverken gå eller stå, når jeg er færdig med dig. Du har gjort så min søn på 10 år er nervøs, når han går nede i byen, og når han har fri for SFO/skole. Han blev så bange, at han måtte løbe fra dig. Jeg klynger dig op, hvis jeg finder dig.

Faderen skriver videre:

- Der er nok mange, der læser det her og tænker sit over den måde, jeg skriver det. Men nu var det min søn, det gik ud over, og det skal bare ikke ske og heller ikke for andre børn. De skal have lov til at gå i fred nede i byen. Håber folk forstår, hvorfor jeg er vred.

Til facebook-opslaget siger politikommissær Ole Hestbæk fra Nordsjællands Politi:

- Vi tager anmeldelsen fra faderen meget alvorligt. Vi vil meget gerne have, at manden i den blå bil kontakter os, eller borgere, der måske har set manden eller ved, hvem han er. Når det er sagt, så ved vi ikke, om manden havde til hensigt at begå noget kriminelt. Derfor er det vigtigt, at ingen begår selvtægt i denne sag. Kontakt i stedet politiet, hvis man har relevante oplysninger, lyder det fra politikommissæren.