Røde roser, tulipaner og 12-tal: Nu venter DM i Skills

Vinteren er så småt gået på hæld og Valentins dag banker på døren. Det er tydeligt, når man taler med Mia Neergaard Andreasen om, hvad der hitter hos kunderne i Blomsteriet i Fuglebjerg, hvor hun er i lære.

- Røde roser fylder meget. Generelt gult og tulipaner - foråret er kommet tidligt, lyder det fra Mia Neergaard Andreasen.

Svendeprøven blev i sidste uge klaret til et 12-tal. Næste store prøve for Mia Neergaard Andreasen er dog ikke langt ude i horisonten. I første weekend i april deltager hun nemlig ved DM i Skills på »hjemmebane« i Næstved, hvor blomsterdekoratør er et af konkurrencefagene.

Med sig til konkurrencen har hun klare billeder af det sidste nye, når en blomsterbuket skal bindes. Her er liv og luftighed kodeord.

- De sidste par år har blomsterne fået mere liv. Stilkene må godt være lidt skæve, og det må godt stikke lidt ud. Og så skal en dekoration også være luftig og ikke klemt så meget sammen, siger Mia Neergaard Andreasen.

I modsætning til fag som SOSU og tømrer, så melder knap så mange sig under fanerne og læser til blomsterdekoratør. Indledende kvalifikationsrunder til Skills er der således ingen af. For Mia Neergaard Andreasen var vejen til Skills derfor kort.

- Jeg fik en mail, om jeg ville være med.

Trods det lille konkurrencefelt vækkede mailen stor glæde.

- Det er et kvalitetsstempel i sig selv, siger hun.

Selv med 12-tallet i bagagen fra svendeprøven, så har Mia Neergaard Andreasen stadig fødderne solidt plantet i den sjællandske muld.

- De andre til Skills er super dygtige. Jeg vil bare have en god oplevelse. Man lærer meget af konkurrencen, siger Mia Neergaard Andreasen.

For at læse videre til blomsterdekoratør krævede det et eksamensbevis fra handelsskolen, men ellers lå uddannelsen ligefor.

- Jeg er vokset op på en gård, hvor min far er landmand. Det med at dyrke noget er lige mig. Jeg har en skabertrang, siger hun.