25-årigt it-talent fra Farum skal arbejde med eliten i Californien

Efterårets hvidvaskskandale og svindel med udbytteskat inspirerede 25-årige Alexandra Wulff fra Farum til sin idé om, hvordan man skaber sikrere pengetransaktioner. Nu skal hun udvikle idéen på et af verdens mest anerkendte universiteter

Iværksætter Alexandra Wulff står foran sit livs iværksættereventyr. Den 25-årige it-studerende fra Farum rejser i slutningen af januar til det prestigefyldte University of California i Berkeley, hvor hun netop har fået tildelt et scholarship af Spar Nord Fonden. Her skal hun med hjælp fra nogle af verdens dygtigste specialister videreudvikle sin idé, der skal skabe mere sikkerhed i pengetransaktioner, ifølge en pressemeddelelse.

"Jeg måtte lige læse mailen en ekstra gang, før det rigtig gik op for mig, at jeg var blevet udvalgt til det her scholarship. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg har lært, at jeg arbejder bedst, når jeg bliver kastet uden for min komfortzone, så det her er helt sikkert noget, der vil udvikle mig både fagligt og personligt", siger Alexandra Wulff i pressemeddelelsen.

Alexandra Wulff læser softwareudvikling på IT-Universitetet i København og fik ideen under efterårets omfattende hvidvaskskandale og snyd med udbytteskat.

"Svindlen kostede jo svimlende høje beløb både herhjemme og i Europa. Det fik mig til at tænke, at der må kunne gøres noget for at skabe mere sikkerhed ved de her transaktioner. Vi skal have tilliden tilbage i finanssektoren, og det kræver nytænkning", siger hun i pressemeddelelsen.

Alexandra Wulff vil bruge det, der i it-sprog kaldes blockchain-teknologi. Det handler om at ændre den måde, pengetransaktioner foregår på. I pressemeddelelsen forklarer hun det således:

"Forsimplet handler det om at forbinde forbruger og leverandør direkte uden at skulle bruge en mellemmand, når der skal laves transaktioner. Det er meget anderledes end den måde, det foregår på nu, og derfor er det virkelig fedt at få eksperterne fra universitetet i Californien med - deres Computer Science-program er verdenskendt og rangerer blandt de bedste i verden, så de kan forhåbentligt hjælpe mig videre med ideen".

Den 25-årige farumgenser er blandt det første hold, der sendes afsted som en del af et toårigt initiativ, Spar Nord Fonden står bag. I samarbejde med Spar Nord og Uddannelses- og Forskningsministeriet sender fonden hvert semester fem danske elitestuderende til Californien, hvor de skal gennemgå et program, der er specialdesignet til at hjælpe de unge talenter med at gøre deres iværksætteridéer til virkelighed.

Næste kuld sendes afsted til efteråret, og allerede nu kan interesserede studerende skrive sig på en mailliste og dermed få direkte besked, når der åbnes for ansøgninger. Til dem, der overvejer det, har Alexandra Wulff kun ét råd i pressemeddelelsen:

"Det lyder måske banalt, men spring ud i det. Man behøver ikke vide alt fra start af, det gør jeg heller ikke selv. Det vigtigste i mine øjne er nok, at man har gåpåmod og er oprigtigt interesseret i at lære noget nyt, og at man ikke er bange for at fejle i forløbet", siger Alexandra.

ksh