Stationsbyen uden bymidte

Det var en rigtig god og tankevækkende artikel, som DAGBLADET bragte i fredags om Hårlev, som ikke har noget centrum eller har mange af slagsen!

Selvfølgelig ville jeg som sognepræst i Hårlev gerne selv have været med i panelet sammen med de handlende: Karsten Wejdemann, blomsterhandler, Jesper Larsen, ejer af Det Lille Storcenter, og Frank Christiansen, brugsuddeler.

I virkeligheden ville det være en stor fordel for kirken at ligge dør om dør med de handlende, de frivillige og alle de andre således, at kirkens skilte ville kunne blande sig med alle de andre skilte: »Tre salmer på en halv time« eller »Byens bedste brød til altergang«.

Engang havde jeg i forbindelse med en indsamling - med tilladelse fra behørigt sted - etableret et »kirkekontor« nede ved Brugsen i anledning af en indsamling. Det var fuldstændig utroligt, hvor mange henvendelser, der kom om stort og småt på ingen tid.

Det var også en vældig fin ide, der var omtalt i artiklen, med en central scene. Det kunne være herligt med en gudstjeneste i det fri på en varm sommerdag et sådant sted.

Her fra mit »meget østlige centrum« må jeg glæde mig over, at kirken indgår i en anden meget fin historie: nemlig den, at kirkerne er opført således, at de ligger som perler på en snor langs Tryggevælde Å.

Anette Seifert

sognepræst

Hårlev