Det go'e hjørne - som det var engang

For nylig rykkede den nye smørrebrødsbutik »Det go'e hjørne« ind i ejendommen på hjørnet af Dr. Sells Vej og Sømosevej.

Det har fået lokalhistoriker Jørgen Mogensen til at dykke lidt ned i ejendommens historie.

- De fleste lidt ældre mennesker husker stedet som Karl F. Petersens manufakturhandel, siger Jørgen Mogensen.

Selve huset er fra 1948. Boghandler Rasmus Nielsen, der havde forretning og bolig på Stationsvej, overtalte Emil Knudsens enke til at sælge sig den grund med æbletræer, hun ejede her.

Emil Knudsen var el-installatør. Han var også frihedskæmper, og som sådan døde han i tysk fangenskab i februar 1945, og enken ønskede at flytte væk fra byen. Derfor kunne Rasmus Nielsen købe grunden.

Han byggede det hus, der står der endnu, til sin datter og svigersøn. Huset indeholdt tre forretninger i stueetagen og to lejligheder på første sal. De to forretninger, der lå i hver sin ende, var spejlvendt af hinanden.

- I østenden drev svigersønnen boghandel, mens hans bror, Karl F. Petersen, fik vestenden. I midten havde Banken for Sorø og Omegn til huse, fortæller Jørgen Mogensen.

Boghandleren, Egon Petersen, døde i 1963 og forretningen blev overtaget af boghandler Mogens Jensen, der i 1969 byggede den forretning, hvor nu Diana Radio har til huse. Senere flyttede han ned i Dianalundcentret, hvor boghandlen stadig ligger.

Banken for Sorø og Omegn blev til Privatbanken, der blev til Unibank, der nu hedder Nordea. Den flyttede også ned i centret i den bygning, der nu rummer et fitnesscenter.

Karl F. Petersen blev boende. Butikken, der var hypermoderne i 1948, ændrede ikke udseende før Karl F. Petersen døde i 2006. De første år kunne der være kø ved butikken, for Karl F. Petersen førte den sidste mode i dametøj.

I 2007 åbnede børnetøjsbutikken Hannibal i Karl F. Petersens lokaler, senere kom der en blomsterbutik og senere overtog Ungdomsskolen lokalerne. Boghandlen og banken blev overtaget af Poul Tams ejendomshandel i 1988.

Karl F. Petersens bil, en Volvo, medvirkede i tv-serien Krøniken, hvor direktøren for radiofabrikken Bella kørte rundt i den.