Lokal virksomhed får pris: Bedst til at forebygge stress

Adserballe & Knudsen A/S har fået Arbejdsmiljøprisen 2019

hæder En ny stresspolitik, der blandt andet sætter faste rammer for, hvornår medarbejderne må sende mails, har forbedret det psykiske arbejdsmiljø og stressbelastningen hos entreprenørvirksomheden Adserballe og Knudsen A/S på Rytterparken i Farum markant.

Og det er en af årsagerne til, at den lokale virksomhed netop mandag eftermiddag fi Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien 'Psykisk arbejdsmiljø'.

Flere medarbejdere, flere projekter og mere at rive i kendetegner en virksomhed i vækst. Desværre kan det ofte hænge sammen med søvnløshed, hjertebanken og stress hos medarbejderne. Det oplevede de hos Adserballe & Knudsen A/S, og derfor satte de aktivt ind ved at indføre en ny stresspolitik.

"Vi taler om stress på et forebyggende niveau, for det handler om, hvordan vi sikrer, at medarbejderne trives bedst muligt. Vi forsøger ikke at tale stress op, for nogle gange kan man forstærke de ting, der er negativt fokus på. Vi vil ikke skabe en situation, hvor vi alle har ondt i livet, men sikre os, at vi agerer forebyggende og opbyggende i forhold til mental trivsel," fortæller Dianna Hansen, der erHR- og udviklingskonsulent hos Adserballe & Knudsen A/S, i en pressemeddelelse fra Arbejdsmiljørådet, der står bag prisen.

Et af de stressreducerende tiltag, virksomheden har gennemført, er en tidsramme for, hvornår medarbejderne må sende mails. Det er mandag til torsdag fra 7-17 og fredag 7-16. Derudover har de lavet en stresspolitik i form af en håndbog med konkrete værktøjer, der viser, hvordan man skal håndtere en bekymring om stress eller en decideret stressramt medarbejder.

"Vores ansatte har taget meget positivt imod vores forsøg på at håndtere stress. Håndbogen giver et fælles udgangspunkt for hele virksomheden, og tidsrammen for mails er med til at sætte nogle rammer for et balanceret arbejdsliv," siger Dianna Hansen.

Ifølge Dianne Hansen betyder tiltagene, at det på arbejdspladsen er blevet lettere at tale om for eksempel mistrivsel:

"Det medfører, at de bruger det fælles sprog, vi har fået, og det er utroligt positivt. Det er første skridt på vejen til at tale om den ubalance, vi som mennesker kan stå i."

Resultaterne hos Adserballe & Knudsen A/S imponerer Arbejdsmiljørådet.

"Det er positivt at se, at man hos Adserballe & Knudsen har taget fat om problemstillingen og er lykkedes med at aftabuisere noget, som det for mange kan være svært at tale om. Jeg synes derfor, at det meget velfortjent, at de vinder årets arbejdsmiljøpris. Det at kunne tale om åbent om stress er nemlig en vigtig forudsætning for at kunne skabe mere trivsel på arbejdspladsen. ", siger Cristina Lage, der er formand for Arbejdsmiljørådet, i pressemeddelelsen.

mw