DEBAT: Tivolisering af Humlebæk

"Lad os ikke glemme det egentlige problem: Parkeringsforholdene ved Louisiana," skriver debattøren i dette indlæg

Grethe Troensegaard, medlem af Seniorrådet, Humlebæk

Rigtig mange forslag er der kommet på bordet i de mange år, hvor Louisiana har haft fremgang. De minder i høj grad om de problematikker, man oplever i Fredensborg by. Kunne vi ikke lokke turisterne til at købe noget, når de alligevel er i Humlebæk?

Nej, det kan vi ikke - turisterne kommer i bil - de véd, at de kan parkere gratis, og derfor anvender de ikke offentlig transport, som i øvrigt slet ikke kan betale sig, hvis man bare er nogle stykker i bilen. Det kan ses på de (over)fyldte parkeringspladser, både ved Louisiana og på de nærliggende villaveje og, ikke mindst, i fiskerlejet ved Humlebæk Havn.

Jeg husker ét af forslagene: Det var en shuttle-bus fra stationen til Louisiana. Endnu et forsøg på at holde turisterne væk fra butikkerne. Bussen døde efter kort tid - den blev ikke anvendt, for den var måske ikke blevet kendt.

Hvad skulle et udsigtstårn gøre (godt for)? Togpassagererne går ikke igennem skoven, de går den lige vej ad Humlebæk Strandvej, hvor kommunen netop har renoveret fortovene for et ikke kendt (meget højt) beløb.

Nej, lad os ikke glemme det egentlige problem: Parkeringsforholdene ved Louisiana. De har efter min hukommelse været på tapetet i mere end 20 år - og hvad er sket? Meget lidt, for Louisiana mener, at det er kommunens problem, og kommunen er nærmest magtesløs.