Forløsende sex-aften fik grinene frem

Uge sex kulminerede torsdag aften på Slagelse Bibliotek. Her var forfatter og journalist Irene Nørgaard og sexolog og psykoterapeut Per Holm Knudsen inviteret til oplæsning og snak om knaldehistorier fra danskernes sexliv.

Et veloplagt og meget bredt aldersfordelt publikum mødte op, og undervejs blev der trillet tårer af grin og krummet tæer af kærlig medfølelse.

- For de fleste af os har jo været der. Og mange af os tumler stadig ind i de akavede situationer, der ender med et kikset knald, hedder det i et udsendt referat fra mødet, som vi har modtaget fra teamleder Carina Stubager på biblioteket.

Sex kan være en sjov, dejlig, lækker eller komplet kikset oplevelse. Det blev slået fast af Irene Nørgaard, som sammen med journalist og kommunikationsrådgiver Nana Balle har udgivet bogen »100 kiksede knald«.

Bogen er en samling af ganske almindelige danskeres pinlige sexanekdoter.

Blandt andet denne her, som fortæller noget om store fødder og en anden del af mandens anatomi:

- Jeg skulle have anet, hvad der ventede, da jeg tidligere på aftenen havde fundet ud af, at min fod passede perfekt i hans sko. MED min egen sko på. For sådan er det, når en mand er en størrelse 52 - über alles. For pludseligt var den der. Pikken fra helvede. En minibus af kød, står der at læse.

Undervejs supplerede sexolog og psykoterapeut Per Holm Knudsen med sine erfaringer som mange års formidler af seksualitet og sex til unge og voksne gennem bøger og brevkasser.

For nylig udgav han i tæt samarbejde med journalist og sexolog Sara Skaarup »100 myter om sex«.

- Seksualitet er i dag stadig et højt tabuiseret felt. Folk holder kortene tæt til kroppen, når det kommer til at dele deres egen viden og erfaringer med sex.

Massevis af sexmyter florerer derfor om ørerne på os, fortæller Per Holm Knudsen.