Slagelse topper listen ved Danmarks Indsamling

Den nyligt overståede Danmarks Indsamling til fordel for verdens udsatte piger fik i alt 71,7 millioner kroner i kassen. Selv om beløbet er lavere end sidste års indsamling, så kan Slagelse med en vis portion stolthed konstatere, at kommunen indtog en solid førsteplads i den sideløbende »Danmark på Auktion«-konkurrence.

Konceptet er, som tidligere omtalt i avisen, at en række af landets kommuner sætter en »ting« til salg, som typisk er en oplevelsestur i kommunen.

»Se Danmark fra toppen af Storebæltsbroen - og nyd en middag med borgmester John Dyrby Paulsen« var Slagelses tilbud, og det viste sig at være den auktion, som indbragte det højeste bud af samtlige auktioner - helt præcist 23.275 kroner, som den 39-årige Dennis Lykke fra Odense bød.

Dennis ejer virksomheden »Lykke & Co.«, som tilbyder spil og teambuilding til store og små virksomheder - for eksempel i forbindelse med konferencer, sommerfester og lignende.

- Hvorfor bød du på en oplevelse i Slagelse?

- Det var faktisk ret impulsivt. Jeg tændte for fjernsynet i lørdags og havde lidt dårlig samvittighed over, at jeg ikke havde medvirket til indsamlingen. Og så dukkede muligheden op for at byde på auktionen på Storebæltsbroen, som jeg og mine medarbejdere så tit kører over, fortæller han.

Da Dennis havde placeret sit første bud på 18.000 kroner, kom der straks et autobud på 18.500.

- Så prøvede jeg med 19.000, og det holdt hele vejen, fortæller han.

Med hammerslagsgebyr med mere kom det samlede beløb så over 23.000, som var aftenens højeste beløb.

- Oplevelsen passer rigtig fint til os - vi er jo selv i »oplevelsesbranchen« og er seks personer i alt. Så det er helt perfekt, siger han.

Der er endnu ikke sat en dato på, hvornår turen og middagen skal finde sted, men det bliver formentlig i løbet af foråret.

- Er der nogen af jer, som har højdeskræk?

- Det vil jo vise sig, lyder det fra Dennis, som erkender, at det godt kan være lidt angstprovokerende i skulle op i 250 meters højde.

- Jeg synes, det er rigtig godt fundet på af Slagelse Kommune, og vi glæder os rigtig meget til turen og til en snak med borgmesteren, siger Dennis Lykke.